Raspberry Pi hobbiszámítógép: túl az egymillión?

A Raspberry Pi, korunk egyik leginkább ismert olcsó hobbiszámítógépe 2011 végén mutatkozott be a nagyközönség előtt. A 35, majd később 25 dolláros verzióban is készülő apróság az év elején fontos mérföldkőhöz ért. Az element14 (a Raspberry egyik hivatalos disztribútora és gyártója) jelentése szerint félmillió Raspberry Pi összerakásán és eladásán vannak túl, de vélhetően a másik gyártó, az RS Components is hasonlóan szép számokat tudna felmutatni, így valószínűleg nagyon közel járnak az egymilliós darabszámhoz.

Az element14 annak tiszteletére, hogy túl vannak a félmilliomodik darabon, egy érdekes, statisztikai adatokat illusztráló képet készített. E kép tanúsága szerint, ha ezt az előállított mennyiséget egymás után raknánk, akkor például 5070 darab klasszikus londoni emeletes busz (nevén nevezve double-decker) hosszát kapnánk, vagy ha együtt lemérnénk a tömegüket, akkor az 169 173 darab Nokia 3310 vagy 200 893 darab iPhone 5 tömegének felelne meg. De a többi összehasonlítás is ugyanúgy érdekes.


[+]

A Raspberry Pi összeszerelése a walesi Pencoedben található Sony gyárban folyik. Jelenlegi tempó mellett naponta átlag 4000 darab készül belőle.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés