Hi​rd​et​és​

2018. április 21., szombat

Útvonal

Hírek » Videokártya rovat

Az új Radeonokat támogatja a friss Radeon Software

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A 17.4.3-as, WHQL aláírással rendelkező eszközillesztő teljes támogatást kínál a Creators frissítéshez, még a tesztre készült funkciókhoz is.

Az AMD elérhetővé tette a Radeon Software legújabb kiadását. A 17.4.3-es verziószámú meghajtócsomag tulajdonképpen a korábban megjelent 17.4.2-es verzió másolata, de kiegészült az általunk is tesztelt Radeon RX 570 és 580 jelzésű VGA-k támogatásával, illetve megkapta a WHQL aláírást is. Mindezek mellett a WDDM 2.2-es felület opcionális újításainak támogatása is teljesnek mondható már, továbbá a DirectX 12-be bekerült tesztszintű funkciókhoz is ezt a meghajtót kell használni.

A 17.4.3-es verziójú, Crimson Edition ReLive családba sorolt drivercsomag a Windows 10, 8.1 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető, emellett nem maradt ki a GCN-es APU-k IGP-jének támogatása sem. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált. Ugyanez igaz a Windows 8-ra is, amelyet Windows 8.1-re kell frissíteni. Mindemellett bizonyos újabb hardverek esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Crimson Edition 17.4.3-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hi​r​d​e​t​és​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.