Hirdetés

2018. június 23., szombat

Útvonal

Hírek » Videokártya rovat

Az egyes játékok problémáira koncentrált az új Radeon Software

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A 17.5.2-es eszközillesztő a Prey című játék alatti teljesítményen is javít.

Az AMD elérhetővé tette a Radeon Software legújabb, 17.5.2-es verziószámú kiadását, amely két problémára koncentrál. A meghajtó javítja a Forza Horizon 3 című játékban azt a problémát, ami nagyon hosszú pályabetöltési időt eredményezett, de ahhoz, hogy ez hatékonyan is működjön szükség van a játék legújabb, 1.0.64.2-es verziójú frissítésére, amit a Windows Store-on keresztül lehet telepíteni, bár valószínűleg ez a legtöbb esetben már automatikusan megtörtént.

Az eszközillesztő másik nagyobb korrekciója a NieR: Automata című játékot érinti, mivel ez az alkotás a megjelenése óta küzd véletlenszerű összeomlásokkal egy bizonyos játékidő után. Ez igazából programhiba, de mivel a PlatinumGames a kezdeti, javításokat ígérő nyilatkozatok után egy jó ideje már egyáltalán nem is kommunikál a külvilág felé, az AMD úgy döntött, hogy megpróbál kerülőutakat keresni az egyes stabilitási hibákra. Az új Radeon Software bevezet bizonyos hackeket azokra a gondokra, amelyek valamilyen formában korrigálhatók a meghajtó oldaláról is. Azt fontos kiemelni, hogy az igazi megoldások a PlatinumGames kezében vannak, tehát a friss meghajtótól függetlenül nagy szükség lenne egy frissítésre az említett játék PC-s portjához, már csak azért is mert a véletlenszerű fagyások nem gyártóspecifikus hibák.

A Prey című játék is kapott a korábbi, 17.5.1-es eszközillesztőben találhatónál frissebb profilt, ami további 4,5%-os extra teljesítményt kínálhat egy Radeon RX 580-as VGA-n, de persze a többi GCN-es Radeon is gyorsulhat, csak eltérő mértékben.

A 17.5.2-es verziójú, Crimson Edition ReLive családba sorolt drivercsomag a Windows 10, 8.1 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált. Ugyanez igaz a Windows 8-ra is, amelyet Windows 8.1-re kell frissíteni. Mindemellett bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Crimson Edition 17.5.2-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.