Vulkan 1.1-es implementációt kapott az új Radeon Software

A 18.3.3-as eszközillesztő két érkező játékra is felkészült, illetve pár hibát is javít.

Az AMD elérhetővé tette a 18.3.3-as verziószámú Radeon Software kiadását, amelynek nagy újítása a nemrég bemutatott Vulkan 1.1-es API véglegesített támogatása, beleértve a SPIR-V reprezentációs felület 1.3-as verziójának kezelését is.

A meghajtó a Sea of Thieves és az A Way Out című játékokhoz is kínál frissített vagy új profilt, illetve némi hibajavításra is futotta. Ezen belül is megszűnnek a Forza Motorsport 7-tel tapasztalható akadások, a Radeon ReLive által felvett anyagok sem tartalmazhatnak látható vagy hallható hibákat, továbbá több a GPU-s rendszerek esetében eltűnnek a Final Fantasy XV grafikai problémái, illetve a Star Wars Battlefront 2 indításkor tapasztalható stabilitási gondok.

A 18.3.3-as verziójú, Adrenalin Edition családba sorolt drivercsomag a Windows 10 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, Vega, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált, továbbá bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Adrenalin Edition 18.3.3-as szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

Kiegészítés: Az AMD a hír megjelenését követően informált minket arról, hogy a 18.3.1-es csomagnál megkezdett Project ReSX folytatódik, így frissített profilt kapott még a Fortnite című játék, aminek így általánosan javult a teljesítménye, a folyamatossága és a késleltetése. A vállalat egy Radeon RX 580 erejéig a változásokat ki is mérte, ez alapján a nyers tempó 8%-kal lehet több, míg a folyamatosság 7%-kal, a késleltetés pedig 13%-kal javulhat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés