Hirdetés

Hivatalosan is megkapta a PlayReady 3.0-t a Radeon Software

A 18.5.1-es, WHQL aláírással rendelkező eszközillesztő az Ancestors Legacy című játékra is felkészült.

Az AMD elérhetővé tette a 18.5.1-es verziószámú, WHQL aláírással rendelkező Radeon Software kiadását, amely hivatalosan is támogatja a Microsoft PlayReady 3.0-t a Polaris architektúrára épülő, Radeon RX 400 és 500 sorozatú VGA-kon. Emellett a héten megjelent Ancestors Legacy című játék is kapott egy alkalmazásprofilt, amivel a korábbi eszközillesztőhöz viszonyítva akár 6%-kal jobb lehet a Radeon RX Vega 56 és 13%-kal a Radeon RX 580 VGA teljesítménye, mindez Full HD-s felbontásban. Más grafikus vezérlők mellett is várható előrelépés, de ezeket az AMD konkrétan nem mérte ki.

Hirdetés

A meghajtó pár hibajavítást is kínál, főleg a játékokhoz, így többek között a Destiny 2 töltési idejének hosszasabb játék során jelentkező növekedését is orvosolták, a FreeSync is jól fog működni a keret nélküli ablakban futtatott alkalmazásokkal, illetve a Radeon ReLive is megfelelően dolgozik majd együtt a Facebook közösségi platformmal. Ezek mellett a Netflixen belüli, böngészőn keresztüli lejátszás nem okoz majd hibás megjelenítést a több GPU-s konfigurációkon, valamint az aktív HBCC beállítás is helyes állapotba áll vissza a Radeon RX Vega VGA-kon, amennyiben a felhasználó a gyári alapértelmezett beállítások visszaállítását kéri a meghajtóból.

A 18.5.1-es verziójú, WHQL aláírással rendelkező, Adrenalin Edition családba sorolt drivercsomag a Windows 10 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, Vega, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető, illetve támogatja még az asztali Ryzen 3 2200G és Ryzen 5 2400G SoC APU-kat, illetve a régebben megjelent, GCN architektúrára épülő IGP-vel rendelkező egyéb APU-kat is. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált, továbbá bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Adrenalin Edition 18.5.1-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés