2019. augusztus 21., szerda

Útvonal

Hírek » Videokártya rovat

Radeon HD 5550 GDDR5-tel tálalva

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: TechConnect

A PowerColor PCS+ szériás versenyzője messze túlteljesíti a referenciaparamétereket.

Hirdetés

Az AMD a Radeon HD 5550 névre keresztelt terméket elsősorban a HTPC-kbe szánja, amit a referenciamodellre szerelt DDR2 szabványú fedélzeti memória is magyaráz. Persze a Redwood lapka a kategóriájában nem nevezhető rossznak, így a kártya teljesítményét az alacsony memória-sávszélesség fogja vissza. Még szerencse, hogy a PowerColor PCS+ termékcsaládja a gyárilag tuningolt kártyák gyűjtőhelye. A sorozat legújabb tagja az előbb említett Radeonra épül, ám a DDR2-es memóriát GDDR5 szabványúra cserélték a tervezők.


forrás: TechConnect [+]

A PowerColor Radeon HD 5550 PCS+ a fentebb említett, 40 nm-es gyártástechnológiával készülő Redwood kódnevű lapkát alkalmazza, mely 320 aktív shader processzort tartalmaz. A GPU órajelet a gyártó 650 MHz-re emelte, míg a GPU-hoz 128 bites buszon kapcsolódó, 512 MB-os fedélzeti memória effektív 3,6 GHz-en ketyeg. A PCI Express x16-os portba helyezhető, 92 mm-es ventilátorral rendelkező Arctic Cooling hűtéssel felszerelt versenyző DVI, D-Sub és HDMI kimenetet kínál.


forrás: TechConnect

A termék természetesen támogatja a DirectX 11-es API-t, továbbá a korszerű HTPC-k számára fontos Dolby True HD és DTS Master Audio szabvány is elérhető. A PowerColor a héten kezdi meg a kártya forgalmazását, az ajánlott fogyasztói árról azonban nincs információ.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.