Tuningos PowerColor és tuningmentes Club 3D a küzdőtéren

Úgy néz ki, hogy karácsonyig még biztosan befut két új Radeon HD 5770, melyeket a PowerColor és a Club 3D juttat el a boltok polcaira. Az előbbi vállalat gyárilag tuningolt modellel jelentkezik, míg az utóbbi a referenciaparamétereket vette alapul. A grafikus processzor szerepét mindkét terméken a 40 nm-es gyártástechnológiával készülő Juniper lapka tölti be, mely 800 shader processzort és 40 darab Gather4-kompatibilis textúrázó csatornát tartalmaz, az 1 GB kapacitású fedélzeti memória pedig GDDR5 chipekre épül.


Club 3D Radeon HD 5770

A Club 3D a referenciaajánlásokat követi, így a mag 850, míg a memória effektív 4800 MHz-en ketyeg. A PowerColor PCS+ jelzésű terméken a tervezők gyári tuningot alkalmaztak, s ennek következtében az előbbi órajelek 875, illetve 4900 MHz-re emelkedtek. Az eredeti hűtőt mindkét vállalat lecserélte, így a DirectX 11-es API-val kompatibilis kártyák hőmérsékletéről egy Arctic Cooling megoldás gondoskodik.


PowerColor Radeon HD 5770 PCS+

A PCI Express 2.0 csatolóba helyezhető modellek DVI, HDMI és DisplayPort kimenetet kínálnak, sőt a PowerColor a Dirt 2 kupont is mellékeli. Mindkét grafikus kártya a következő héten kerül az üzletekbe, az ajánlott fogyasztói árakról azonban még nincs információ.

A PowerColor a fenti megoldáson kívül még készül más érdekességgel is, ugyanis jövőre elérhetővé teszi a Go! Green szériába tartozó Radeon HD 5750-et, mely az Unplugged nevet viseli. Ez azt takarja, hogy nincs szükség külső tápcsatlakozó alkalmazására, ami nagyon baráti fogyasztást feltételez a teljesítményt figyelembe véve. A hűtést vélhetően passzív borda oldja meg, így a hangra érzékeny felhasználóknak igazi csemege lesz ez a termék. Sajnos több információt nem árult el a gyártó, de januárban valószínűleg minden kiderül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés