2017. október 17., kedd

Útvonal

Hírek » Hálózat rovat

Megvan a gigabites tempó a Qualcomm új LTE modemjével

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Az X16-os fejlesztés másodpercenként 1 gigabitnyi adat letöltésére képes, mindezt persze vezeték nélkül.

A Qualcomm bejelentette az első olyan modemet, amely képes a másodpercenkénti 1 gigabites letöltési tempóra. Ezt a vállalat egyrészt jobb jelfeldolgozással érte le, ugyanis a 256-QAM (quadrature amplitude modulation) implementáció lehetővé teszi több adat kicsomagolását ugyanabból az adatfolyamból. Ezt egészíti ki a 4x4 MIMO konfiguráció, amely maximum 10 adatfolyammal képes az előbb említett tempó elérésére.

Hirdetés

A vállalat még egy nem bejegyzett LTE frekvenciát használ a működéshez, ami lehetővé teszi, hogy a már kiépített mobilhálózatok viszonylag egyszerűen bővíthetők legyenek. A Qualcomm többek között azt várja, hogy 2017-ben már a kiépített hálózatok fele képes lesz kiszolgálni az új LTE modemet.

A Qualcomm új megoldása a feltöltési sebességen nem segít, vagyis ezen a ponton marad a másodpercenkénti 150 megabites tempó. Ez persze elsődlegesen a kiépített mobilhálózatok korlátja, így hiába lenne képes maga a modem többre, az kihasználhatatlan lenne.

A vállalat az érdeklődőknek egy háromlapkás platformot kínál, amely a felvázolt modem mellett a WTR5975 jelzésű digitális RF adó-vevő és a RF360 QET4100 ET (Envelope Tracker) chipekből áll. A Qualcomm a termékmintákat már szállítja, így várhatóan még idén lesz olyan ultramobil eszköz, ami képes lesz 1 Gbps-os letöltési sebességre a megfelelő mobilhálózatról.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.