Hirdetés

Cortex-A73-as magokkal jön az új középkategóriás Qualcomm SoC

A Snapdragon 653 megkapja a új generációs GPU-architektúrát is.

A Qualcomm rendületlenül fejleszti a Snapdragon termékcsaládot, amelyből hiányzik az igazán új középkategóriás modell. A BenchLife friss információ szerint azonban már javában készül az új lapka, amely a Snapdragon 653-as jelzést fogja viselni, a típusszáma pedig MSM8976Pro lesz.

Hirdetés

Az új lapka ARM Big.Little koncepciót veti be heterogén többmagos dizájnnal. A fogyasztásra optimalizált klaszter négy darab, 1,4 GHz-en ketyegő Cortex-A53-as, míg a teljesítményre kigyúrt klaszter négy darab, 2 GHz-en üzemelő Cortex-A73-as processzormaggal dolgozik. Utóbbi a legújabb fejlesztése az ARM-nak, amelyet a Qualcomm az elsők között fog bevetni. Az IGP szerepét az 550 MHz-es órajelen dolgozó Adreno 515 tölti majd be, továbbá az 1333 MHz-es LPDDR4 szabványú memóriákat fogadó memóriavezérlő két darab 32 bites csatornát kínál.

Az LTE modem és az ISP nem maradt ki, utóbbiból ráadásul kettő van, így maximum 24 megapixelnyi információ feldolgozása lehetséges. A platform része még az IEEE 802.11n/ac-s Wi-Fi és a Bluetooth 4.1, továbbá a SoC már támogatja az eMMC 5.1-es interfészt, illetve az USB 3.0-t.

A 28 nm-es gyártástechnológián készülő Snapdragon 653 a következő évben kerülhet az ultramobil eszközökbe.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés