Újabb részletek derültek ki a PowerColor Radeon RX 7900 Hellhoundokról

A legalább háromslotos vezérlők hűtéséről és feszültségszabályozó moduljáról hullott le a lepel.

Nemrégiben híreztünk a PowerColor Hellhound szériás Radeon RX 7900-asának közeledtéről, és mivel a december 13-ára várt start a nyakunkon van, a rendelkezésre álló információk is kezdenek megszaporodni.


[+]

Úgy fest, hogy mind az XT, mind pedig az XTX utótagot viselő modell ugyanazon a dizájnon osztozik, és 14 rétegű nyomtatott áramköri lapjukra – a Sapphire Nitro mintájára – 20 fázisos VRM-et pakoltak.


[+]

A blokk GPU-t és VRAM chipeket betakaró (réz) kontaktfelülete 91 x 89 x 2,6 mm-es, ergo némileg nagyobb annál, mint amit az előző generációnál láthattunk, és a gyártó elmondása szerint a (gyűrűs) kilenclapátos, LED-ekkel meghintett ventilátorokat szintén fejlesztették kicsit, ami önmagában 3°C-kal jobb hőmérsékleteket jelenthet az elődhöz képest. Említésre méltó részlet, hogy a 6 mm átmérőjű, nikkelezett réz hővezető csövekből nyolc "nyársalja fel" a méretes bordázatot.


[+]

Persze jön majd a Red Devil verzió is, amely kettő helyett három 6+2 tűs PCI Express tápcsatlakozót fog kapni, és jó eséllyel valamivel komolyabb hűtőegysége lesz.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés