Radeon RX 6700 XT-k triumvirátusa a PowerColor színeiben

A Red Devil, a Fighter és a most bemutatkozó Hellhound széria kapott egy-egy Navi 22-es implementációt.

A PowerColor sem tétlenkedett és rögtön három Radeon RX 6700 XT-t mutatott be az új GPU március 18-án megejtett debütálását követően. A csúcsmodell a 10+2 fázisos Dr.MOS VRM-mel, polimer kondenzátorokkal, két 8 tűs PCI Express tápcsatlakozóval és két BIOS-szal érkező, 320 mm hosszúságú Radeon RX 6700 XT Red Devil. A 2,5 slotos kártya háromventilátoros hűtése (dupla golyóscsapágyas, 100/90/100 mm) hat darab, 6 mm-es átmérőjű, nikkelezett rézből készült hővezető csővel és (újfent) nikkelezett réz kontaktfelülettel dolgozik, továbbá a hátlapi takarólemezére került néhány kivágás a szellőzés javításának érdekében.


[+]

Fényorgona nem csupán a burkolati elemre és a backplate-re jutott, de az I/O panel 2.1-es HDMI, illetve tripla DisplayPort 1.4-es kimenete is felparázslik, hogy megkönnyítse a dolgunkat, mikor a gép mögött matatunk a sötétben. A GPU 2433 MHz-es Game és 2615 MHz-es Boost órajelei a néma BIOS-szal is meghaladják a referenciaértékeket (2424/2581 MHz), miközben az OC beállítás 2514/2622 MHz-es frekvenciákkal szolgál.


[+]

A második újdonság egy friss termékcsalád első képviselője; üdvözöljük köreinkben a 8+2 fázisos VRM-mel szerelt, megintcsak 2,5 slotos, de 305 mm hosszú Radeon RX 6700 XT Hellhoundot. A polimer kondenzátorok, valamint a két (8 tűs) PCI Express tápdugasz változatlanul megvannak és a három, 60 °C-os hőmérsékletig lekapcsolt légkavaró mérete szintén megegyezik a nagyobb testvéren alkalmazott megoldásokkal, ám a hővezető csövek száma ötre csökkent. A perforált (fém) backplate-en és a ventilátorokon tanyázó világítás színe ezúttal – a névadás miatt kissé fura módon – fixen kék, és az utóbbi esetében a ki-/bekapcsolás fizikai kapcsoló segítségével is lehetséges. Kimenetek és órajelek tekintetében a referenciát kapjuk, csakúgy, mint a soron következő modellnél.


[+]

Az emlegetett, harmadik és egyben legszerényebb üdvöske a kétslotos Radeon RX 6700 XT Fighter. A 228 mm hosszúra nőtt VGA hűtésén két, természetesen intelligens vezérlésű, 90 mm-es ventilátor állomásozik, míg nikkel bevonattól megfosztott hővezető csövekből négy van. Az energiaellátás táp felőli oldalán most is két 8 tűs csatoló figyel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés