Gyerekeknek és lányoknak szánt Radeon RX 580 érkezett

A címben említett VGA már nem egy újkeletű történet, de a Yeston verziója megörvendeztetheti a zsengébb korú PC-seket – vagy bárkit, aki nem veszi túl komolyan magát.

A Yeston egy egészen sajátságos videokártyával lepte meg a "különleges" vizuális igényekkel rendelkező felhasználók táborát: bemutatkozik a 2304 helyett 2048 stream processzort használó, 8 GB fedélzeti memóriával szerelt Radeon RX 580 Cute Pet.


[+]

Persze nincs igazán új a nap alatt, hiszen a Polarisról lehúztak már pár réteg bőrt, de az 1248 MHz-es magórajellel operáló grafikus vezérlő hűtése úgy fest, mintha egy japán mangából szalajtották volna; a burkolat egy kérdéses identitású állat (talán mosómedve) arcát formázza, RGB LED-ekkel megvilágított fülekkel, orr- és szájnyílásokkal, míg a ventilátorok alkotják a szemet, motorjuk fedőkupakján a képregényekben szédülést stilizáló spirállal (ami valljuk be, humorosan festhet, ha a világító lapátok forgásba lendülnek). Az uralkodó szín a világoskék, de némi rózsaszín is keveredik az elegybe, miközben a kék backplate-et festett felhők, illetve felhő alakú kivágások dobják fel egy picit. A kimeneteket illetően három DisplayPort, egy HDMI, továbbá egy DVI-D aljzat jelentkezik szolgálatra.


[+]

Igaz ugyan, hogy valószínűleg legtöbbünknek nem éppen imponáló a Kínából rendelhető, 210 dolláros Radeon külleme, de ha például 8-10 év körüli kislányunk van, őt simán meglephetjük egy ilyennel, és talán még örömet is sikerül szereznünk neki, pláne, ha az ablakos gépházába riserrel, vertikálisan szereljük be a VGA-t.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés