Hirdetés

Még két Radeont kap Kína, de csak az internetkávézók

A Radeon RX 570G és 580G nem sokban különbözik a G nélküli verzióktól.

A tegnapi napon írtunk arról, hogy az AMD ismét külön Radeont kínál a kínai piac számára, méghozzá Radeon RX 580 2048SP néven. Ehhez frissítették is a nemrég kiadott Radeon Software Adrenalin Edition 18.10.1-es szoftvercsomagot, amelybe az említett hardver mellett megjelent még a Radeon RX 570G és 580G támogatása is.

A G jelülésű újdonságok is Kína számára készülnek, és nem sokban különböznek a normál Radeon RX 570 és 580 nevű verzióktól. Lényegében a PowerTune órajel lesz nagyjából 10 MHz-cel alacsonyabb, ami a nyers specifikációkat illeti. Ebből a szempontból nincs sok értelme az új modelleknek, de a háttérben komoly szempont, hogy ezek az internetkávézók számára készülnek, és kereskedelmi forgalomban nem is tűnnek majd fel.

A Radeon RX 570G és 580G modellek specialitása lényegében kimerül abban, hogy az órajelvezérlés tekintetében jobban igazodnak a Radeon Chill funkcióhoz, amely az internetkávézóknak szánt grafikus meghajtókban alapból aktív. Ezzel a kínai internetkávézók sok energiát tudnak spórolni, így ha az említett képességgel hatékonyabban működő hardvereket kapnak, akkor az még jobb számukra, hiszen még kevesebb költség lesz fenntartani a rengeteg működő gépet.

Információink szerint még egy fontos tényező, hogy a Radeon RX 570G és 580G esetében a Radeon Chill lezárható képesség. Ergo az adott gépet ideiglenesen bérlő felhasználó nem tudja majd felülbírálni az internetkávézó beállításait. Ez azért nagyon lényeges, mert sokan egyszerűen csak otthagyják az adott rendszert a játékot futtatva, miközben számos finomhangolást végeznek rajta, és bemeneti adat nélkül is fogyaszt a számítógép nagyjából 200-300 wattot. Ilyen esetben a Radeon Chill ezt 100 watt alá is képes csökkenteni, tehát az érintett cégeknek egyáltalán nem mindegy, hogy ez aktív-e vagy sem.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés