- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tildy
nagyúr
Te, esetleg azt veszel. Mivel 3 gyereket szeretnénk, és hülye azért nem vagyok, ezért unisex, piros, narancs, zöld , vaj krém szürke barna ruhákat vettem. Illetve ha kapott autós ruhát a fiam, vagy űrhajósat, akar kékben , azt hordta a lányom is. Jahm, és kapott babát anno a fiam .
Plusz volt rózsaszín rucija is a fiamnak , meg lila. Nem érdekelt ki mit gondol. Oké, szoknyát csak akkor adtam rá próbálni, mikor néztem, hogy kb a húgának mikorra lesz jó. -
Lord Myn
senior tag
Egyetértek! Ezek valahol nevelési szokások, hiszen már baba születése előtt kék ruhát veszünk, ha fiú lesz, rózsaszínt, ha lány, illetve fehéret, ha nem akarjuk előre tudni a nemét.
És ezekből fakadóan később is megvannak az unisex, a férfias, illetve a nőies színek. A rózsaszínt egyérelműen az utolsó kategóriába sorolhatjuk és azon felháborodni, hogy ha kiadnak egy rózsaszínű hardvert (ami lehet laptop, VGA kártya, gépház vagy monitor) akkor ezt miért kötjük össze rögtön a lányokkal, szerintem az előző kolléga által is említett "femináci" kategória... (szóval erőltetettnek gondolom még akkor is, ha Tildy meggyőződése szerint soha életében nem venne semmi rózsaszínt)
-
DraXoN
addikt
A színek az pont egy olyan dolog, hogy inkább társadalmi szokás az egyik-másik színt hozzárendelni egy nemhez, semmi több (ráadásul nem is olyan "régi szokás" ez, de egyértelműen piaci szegmentáció az oka üzleti érdekből).. bár ez mindegy is... nagyon belelehetne menni a dolgokba, hogy milyen különbség van is a nemek között és fejlődésük között, mi a genetikai és mi a társadalmilag felvett viselkedés ebben.. de kiszűrni nagyon nehéz mert már csecsemőkortól "neveljük" a gyereket a "társadalmi helyére" (már az öltöztetésének módjával is).
A stílusban és megjelenésben való dolgok sokkal inkább társadalmi eredetűek mint "nemi velejárók" ... pl. skót szoknya vagy a vikingek hajviselete... A nemi habitus és vonzódás már nem egyértelmű mennyire "genetikai" vagy épp "tanult" dolog. de az "erőltetett" irányú beskatulyázás és esetenként annak megfelelni akarás többet árt mint használ..
-
Lord Myn
senior tag
Kicsit későn szállsz be a beszélgetésbe (majd olvass vissza) és tulajdonképpen ugyanarról beszélünk, csak te feminácinak hívod, én meg káros emancipációnak. Az utóbbi kategóriákba soroltam azt, amiből indult az egész beszélgetés, hogy a "cuki" kék meg rózsaszínt miért kell összekötni egyből a lányokkal...
Az avataros megjegyzésem csak egy mellékzöngéje volt az egésznek és költői kérdésnek is szántam.Egyébként az én avatarom is elárul rólam valamit, még ha keveset is, mint általában mindenkiről, de igen nálam a "leginkább semmit" a cél pont...
-
Ribi
nagyúr
Te most konkrétan egy forumon választott avataron problémázol? Hogy épp milyet választott, mert csak? Aki feminista az minden sarkon ezt "ordítsa" a világba hogy ő feminista? Te összekevered a feministát a feminácival. Első egy teljesen normális ember. Akire te gondolsz az meg a Taigetosz szökevény amilyen típust sajna tényleg látni párat.
Szerinted akkor a te avatarod mit árul el? Leginkább semmit? -
Lord Myn
senior tag
Tudom, hogy régi tag vagy a PH!-n, ha megnézed az adatlapomat én is bő 15 éve regiszráltam (régi szép idők), csak nem vagyok egy szószátyár típus...
Nem csak a hosszú hajról van szó (bár alapvetően hosszú haj párti vagyok a nőknél, ettől függetlenül elismerem, hogy egy középhosszú vagy rövid haj is lehet nőies), hanem hogy az avatarod leginkább egy tipikus "damsel in distress" manga szereplőre hasonlít, ami minden csak pont nem a feminizmus jelképe...
(Egyébként nekem is kb. grafikus mása az arcomnak az avatarom, pont így nézek ki, amikor 1 hétig nem borotválkozom...
)
-
tildy
nagyúr
De, valaszolok . Az avatarom úgy néz ki mint én. Mivel itt vagyok a ph-n már jó 16 -17 éve, az avatarom sem mai. Ennyi. Nem szende kislány az , hanem kb grafikus mása az arcomnak. Attól , hogy valaki feminista , meg nem kell , hogy rövid haja legyen . Vagy szerinted igen?!
-
Lord Myn
senior tag
Akkor szerinted miért van a világon két nem? Miért nem vagyunk akkor olyanok, mint pl. a csigák?
Miért van az, hogy sokszor a férfiak nem értik a nőket és vica versa?A "károsságon" az erőltetett emancipációt értem, amikor nem azt hangsúlyozzuk, hogy a nők és a férfiak egyenrangúak, hanem azt hogy egyformák, míg előbbi egy fontos dolog, utóbbi egy baromság.
(A társadalmi produktum meg inkább az, ami elhozta nekünk a női súlyemelést meg a férfi szépségversenyt...)
Egyébként meg "erőltetni" szerintem nem lehet nemi szerepeket... meglátásom szerint legalább 50% a genetikán múlik.
(#88) tildy: én is megkérdeztem, fiam szerint marhaság az egész, kislányomnak tetszett, de csak akkor az igazi, ha világít is...
Egyébként igaz, túlragoztuk... Illetve még 1 kérdés: miért is szende kislány az avatarod, ha te magad a feministák élharcosa vagy? (nem kell válaszolni, költői kérdés)
-
tildy
nagyúr
Mi már megkérdeztük a mienk.
Tudom mire értetted amúgy, mi ilyen szempontból szabadságot hagyunk. És nem derogalt pl a férjemnek se ‘gyesen’ lenni.Az eredeti cím talán jobban passzolt volna, bár több felnőtt ismerősöm pl mangarajongo
Mindegy, túl van ragozva már.p -
TA68
őstag
Már várom a politikusok arcképével díszített változatot is.
-
válasz
#46105344 #84 üzenetére
Értelek, és azt gondolom a szó hétköznapi értelmében igazad van.
Azonban a probléma kicsit más gondolkodás módot igényel. Hasonlatos, de az is lehet, hogy analóg azzal, amit Karl Mannheim az ideológiákról ír Ideológia és utópia című munkájában.
Rövidre vágva: a hétköznapi kommunikációnk gyakran feleslegesen tartalmaz szexista álláspontot - ráadásul úgy, hogy nem is vagyunk tudatában annak. A cikk jelenlegi címe tartalmaz; ez nem szerencsés.
Egyszerűbben: a célközönség nem a gyerekek, nem a lányok, hanem azok, akiknek ez tetszik.Ne adjunk a gender őrületnek muníciót.
szerk.: <elgépelések javítása>
-
törölt tag
Hát figyelj, én nem mondhatom meg hogy mást mi zavarjon, meddő vita lenne ha én meg az én álláspontomat kezdeném el löketni.
Nekem eszembe sem jutott hogy ez bármilyen okból is szexista lenne, amíg nem hozták itt fel.
De úgy logikusan végiggondolva a cég célközönsége tényleg a lánygyerekek, fiúgyerekek, meg a <25 lányok lehettek. Ezekben a kategóriákban (ez sértő?) tarol a cukisági faktor. -
válasz
#46105344 #82 üzenetére
...és bár nem kívánom senkinek, de itt és most még igazuk is lesz.
A cikk jelenlegi címe igen is szexista, a hozzászólásom írásakor így néz ki: "'Gyerekeknek és lányoknak szánt Radeon RX 580 érkezett"
...mintha a lányok nem lehetnének gyerekek! A gyerek az fiú?! Elmebaj, de ez van.Azért ez sem tökéletes, de ebbe nehéz belekötni: "Yeston Reveal "CUTE PET" Pink AMD Radeon RX 580 Graphics Card - Straight out of Manga"
...nem minden manga, amire azt mondják. -
törölt tag
Majd jól lecsap a PC-kommandó a PH szervereire, a Gender-SWAT-tal egy közös akcióban
-
oriic
HÁZIGAZDA
Kezdünk eltérni a topik témájától szerintem.
-
dabadab
titán
A fiúk meg a lányok közti tényleges biológia különbségek nem olyan nagyok, ahogy azt sokan láttatni szeretnék, ráadásul ha nem csoportátlagot/mediánt nézünk, hanem konkrét egyedeket, akkor meg aztán végképp alig marad valami.
A legtöbb fiús/lányos dolognak semmi köze a biológiához, társadalmi produktum.
(Ezt a "károsságot" meg nem is értem: most komolyan attól félsz, hogy ha nem erőltetsz bizonyos nemi szerepeket, akkor a lányodnak heréje nő?... Ha meg nem, akkor meg?...)
-
Lord Myn
senior tag
Elsősorban azért, mert ha tetszik, ha nem KÉT nem van a világon és nem csak nemi jellegekben van különbség, hanem viselkedésben, gondolkodásban és érzelmekben is (meg még egy rakás dologban). Mielőtt félreérthető lennék, egyik sem jobb a másiknál csak általában mások a gyengeségek és erősségek. Én pl. meghülyülnék egy olyan világban, ahol a nők és a férfiak tök egyformák...
Nekem is van fiam és lányom is és, igen, a lányom is imád autózni, autós játékokkal játszani, de ettől még csajként öltözködik és viselkedik és biztos vagyok benne, hogy tetszene neki ez a VGA kártya, ellentétben a fiammal (de majd este megkérdezem
).
Szerintem nem egészséges azt nevelni a gyerekekbe, hogy a fiúk-lányok egyfomrák és felcserélhetők... (ezt értettem KÁROS emancipáció alatt. Azzal, hogy a fiúk-lányok egyformán értékesek azzal egyet értek).
-
ChavalieR
csendes tag
Imàdom
Asszonynak mindenkèpp veszek ha elèrhető lesz európàban. -
tildy
nagyúr
Szerintem egyáltalán nem karos emancipáció. Miért kell direkt rahuyltni valamire , hogy csajos vagy fiús?!
Van lányom és fiam is, mindkettő játszhat és játszik is autókkal és babáknak is, főzögethez, vagy válogathat a ruhái közt, azzal játszanak amivel akarnak . A lányunk odavan a repülőkért meg a buszokért, a bolygókat már nem is említem .....Miért nem lehet elfogadni, hogy nem vagyunk egyformák, és nem kene így skatulyázni rakni dolgokat? Miért nem lehetett egy szóval szimplán csak cuki Radeon 580t írni, vagy állatos elől apu Radeon írni?!
Mongol: nem láttam. Marmint olyat láttam amit többségben ez vagy az a nem végez, de hogy az nemhez kötött legyen, nem, nem gondolom hogy annak kene lennie. Itt pl jópár csaj bányamérnök , vagy tűzoltó . Illetve van pár pasi is oviba sikert. Maga a munka nem nőies vagy férfias .
-
nexplo
őstag
Ezt a borzalmat. Végül is aranyos a design de mi a fenére jó???
mivel semmi más ilyen stílusú alkatrész nincs ezért egymagában hülyén néz ki... de mint mindennek ennek is meglesz a saját piaca...
-
Van hozzá ház is:
Így már nem is rossz -
Lord Myn
senior tag
Én meg azt hittem (illetve csak reméltem), hogy a káros emancipáció kopott már ki... Igenis a lányok tudjanak nőként viselkedni (ahogy a férfiak is pasasként).
Ettől függetlenül én is informatikusként képzelem a kislányom jövőjét, mert van érzéke hozzá, de ő az a típus lesz, aki fejlesztőként/programozóként is nagyon csaj lesz... -
copass
veterán
nevelés is, de szerintem az erősebb hogy milyen környezetben szocializálódik a gyerek.
pölö még mindig léteznek olyan anyukák akik a lányukkal akarják pótoltatni a saját kudarcukat. na ők lesznek a majorettesek, láttam olyat hogy anyuka azon balhézott hogy miért nincs elől a lánya soha! wtf?! kiről is szól akkor ez?
lányom is ki akarta próbálni (én rohadtul elleneztem) pár alkalom után megunta, elég gyorsan átlátja a dolgokat.
egyedüli lányként volt programozó és minecraft táborban. de ettől még ugyanúgy megvan a csajos faktor nála.
tehát ha mosómaci bébi van akkor óóódecukkiiii! -
kromatika
veterán
AMD szerint ez nem ciki?
-
Solten
őstag
Eloszor felnevettem, aztan belegondolva, a Yeston ugyesen meglatta a piaci rest...
-
tildy
nagyúr
Elég szexista csak valamit csajos as kikiáltani mert cuki állat van rajta . Azt hittem a fiatalabb generációból ez már kikopott mi csajos/ fiús , mi nem...
6 évesen én pl űrhajós akartam lenni, utána gokart versenyző, 11 évesen pedig programozó .utobbi lettem. Szerintem nincs csajos vagy fiús dolog, a felnőttek nevelik a gyerekbe. -
törölt tag
Ez kurva jól néz ki gyerekek. De most komolyan, én venném.
És nincs bennem eki most.
-
Darth-anyán
tag
Ha vinni fogják, akkor az nv meg kiadhatna egy 1060 chillamfaszlama editiont, mert tènyleg megérdemeljük.
-
Kalibráljátok be a monitorotokat (vagy a szemeteket), mert az VGA nem lila, de nem is rózsaszín, hanem magenta színű.
Valahogy úgy van, hogy a magentában ugyanannyi kék és piros van, míg a rózsaszínben a piros több, a lilában a kék.
szerk: kimértem pipettával egy képet a VGA-ról, s egy hangyafingnyival több a piros, szóval a fenti definíció szerint rózsaszín.
szerk2: ja és ez nem egy coming out akart lenni...
-
kzkz
őstag
válasz
macilaci78 #41 üzenetére
Én a mostani 8-10 évesekről beszélek, nem a 30 évvel ezelőttiekről
-
válasz
macilaci78 #41 üzenetére
Yup. Sőt, 30 éve is volt pár csaj az áltisis nyári táborban, aki C16-on píkpókozott.
Szerk: mármint nem úgy. Get your heads out of the gutter.
-
törölt tag
Most akkor ez maci, vagy cica? Mióta bemaciztatok, azt is belelátom. Vagy találtunk egy új "milyen színű ez a ruha?" globálkonfliktust
Gyermekkel rendelkező fórumtársaink erről is kérdezzék már meg a szakértőket plíz. -
"de a Yeston verziója megörvendeztetheti a zsengébb korú PC-seket – vagy bárkit, aki nem veszi túl komolyan magát."
Viszonylagos csóróként nem vagyok hajlandó ezért plusz pénzt kiadni - de ha az alap HW teljesítmény/ár aránya helyén lenne, és megfelelő garanciális háttérrel adnák, és főleg nem lenne már összehasonlítható teljesítményú karim... simán behúznám.
-
Z10N
veterán
válasz
Dilikutya #15 üzenetére
Csak az a gond, hogy ez egy 570 8GB, ami meg $143-149-tol mar kaphato. A 4GB-bol most meg van akciosan Sapphire Pulse $120-ert + free game pass promoval, szoval kurv@ rossz vetel.
A gyerekeknek meg aztan teljesen mindegy mi van a gephazban.
-
SidCorky
őstag
Van ám tinilányos verzió is.
[link]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Már akit, ugye. Engem már 4-5 évesen is bőven érdekeltek a miértek. Bacsis kislányával találkoztál már?
tl;dr: Ne általánosítsunk. A gyerekek nem egyformák, ahogy a szülők sem.
Amúgy ha nem is tudja pontosan, hogy mi az, attól még ablakos gépházban, riserrel vertikálisan beépítve látja a kártyát világítvaszemforgatvahúdearanyos - amiről ez az egész VGA szól.
-
törölt tag
-
kzkz
őstag
" például 8-10 év körüli kislányunk van, őt simán meglephetjük egy ilyennel, és talán még örömet is sikerül szereznünk neki, pláne, ha az ablakos gépházába riserrel, vertikálisan szereljük be a VGA-t"
Egy 8-10 éves lány azt se tudja mi a videókártya, és miből áll össze a számítógép. Neki az a lényeg, hogy menjen a játék, lehetőleg pc-n, notebook-on, tablet-en, switch-en, mobilon (mindegy milyen) EGYSZERRE!Ők még csak használják a cuccokat, nem érdeklik olyan dolgok, hogy mitől megy...
-
HaZsolt
őstag
2304 helyett 2048 stream, mar itt elvesztettem az erdeklodest, pedig amugy igazan egyedi kis kulonlegesseg
-
erer1000
őstag
22 éves vagyok.
de elfogadnám eskü
-
koby11h
őstag
A nyelve vagy az orra világít legalább???
-
DraXoN
addikt
Számít az hogy néz ki? ... ha ilyen teljesítményű kártyát kéne venni, és ez lenne a legolcsóbb, gondolkodás nélkül megvenném
(más kérdés, hogy ez csak nevében 580, számolóegységek számában ez inkább az 570nek felel meg, csak az órajelei emlékeztetnek az 580 gyári órajeleire ... vagyis ez a kártya így nézve inkább egy gyári OC-s 570 körül lehet... de ekkora gyári OC-ja még a 470esemnek is van)
-
vottokar
senior tag
Csak a lányom meg ne lássa!
(Öt éves és cicabolond finoman fogalmazva! :9 )
-
Esmein
nagyúr
4 eves fiam szerint ez fius inkabb, mert a kek fius szin. Az hogy manga panda sanda mosolyt rejt rajta nem zavarja.
Megy-e vajon MacOS-on kulso keretben?
-
törölt tag
válasz
Dilikutya #15 üzenetére
Combos borda van rajta, ezen a képen látszik rendesen. RX 480 nitro+ kártyán nem volt ekkora borda, és a venti is mintha nagyobb lenne.
-
zzola
titán
A köctkező mi lesz?
Videókártya pl. a melegeknek?Paszdmeg,!
-
enginev3.0
félisten
Ha megkérdezném a keresztlányomat, hogy ez kell neki vagy egy fagyi, szerintem sokkal több pénzem maradna
-
copass
veterán
megkérdeztem egy szakértőt a témában (9 éves lányomat):
- apa! fiús szín a kék! -
Petyyyyy
addikt
A második képen percek óta kacagok.
Kíváncsi vagyok mikor linkelik majd valamelyik topikba azt a modot, amiben egy ilyen VGA van kiforgatva 90 fokkal. -
Dilikutya
félisten
210$-ért nem lenne rossz vétel, itthon 75+ ezerért mennek az RX580-ak, de a márka elég ismeretlen, és... jól látom, hogy nincs a hűtésben borda, csak a két ventilátor?
-
törölt tag
Ha nem lenne az egész egy nagy cicafej (
), nekem adná ez a színkombó. Valami synthwave-es neonos témájú gépházba meglehetne ezt oldani stílusosan is.
-
Noukoum
veterán
Cukiii
-
szasanyi
félisten
Gondolom óriási piaci rés tátongott a specipikusan lányos dizájnnal készült hw-ekből, úgyhogy viszik majd mint a cukrot.
-
haxiboy
veterán
Csak az asszony meg ne lássa
-
Daelion
őstag
Már vártam,hogy mikor lesz ide is kirakva.
Legjobb az egészben a reakciók amiket kapok azoktól akiknek eddig belinkeltem.
Egyik gamer csaj 'Angol' ismerősöm csak annyit mondott így röviden: That's fucked up.Viccet félre téve én azért kíváncsi lennék mire képes az a hűtés rajta meg úgy az egész kártya.
-
Úgy látszik arrafelé tudják, hogy faluhelyen van a gyerek, meg van a lány, így mindkét nemnek vehető
-
törölt tag
Van ott pár kattant, akik taposni fogják egymást érte, lehet nekem is kell egy, igényes bóvlinak tűnik!
-
Jokerdapro
senior tag
Most nekem ne mondja senki, hogy nem cukiiiiiii.
-
koko52
nagyúr
Le vagyok maradva
Egyébként inkább ez mint az RGB -
Kelori
tag
A tipikus esete az annyira szar hogy már jó mondásnak.
Szeretném utálni de nem megy. Pls dont judge me. -
snecy20
nagyúr
Ajánlom még figyelmetekbe hozzá:
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A címben említett VGA már nem egy újkeletű történet, de a Yeston verziója megörvendeztetheti a zsengébb korú PC-seket – vagy bárkit, aki nem veszi túl komolyan magát.
- 27% Számla, Fóliás! RTX 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti Founders Edition
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- GIGABYTE GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 (GV-N166TGAMING OC-6GD) Videokártya
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest