A Philips okoslámpája szót fogad a Sirinek

Majdnem napra pontosan három évvel ezelőtt tűnt fel az Apple áruházában a Philips okoslámpa rendszere, a Hue, mely azóta a legfejlettebb, átlagfelhasználó által is könnyen telepíthető megoldás lett ezen a piacon, számos különböző fényforrás és rengeteg vezérlőalkalmazás született hozzá. Rendszerének lényege, hogy a világítótesteket egy központi egység, a híd (Hue Bridge) vezérli, ebben található a Hue agya, a lámpák az ő parancsaira reagálnak alacsony energiaszintű hálózatba rendeződve.

Most pedig eljött az idő a fejlesztésre, bemutatkozott a Hue Bridge 2.0. Az friss központi egység leglényegesebb újítása, hogy támogatja az Apple tavaly bemutatott, igaz egyelőre még kevés eszköz által támogatott HomeKit lakás automatizálási rendszerét. Ez integrálva van aktuális iOS verzióba, így akár a Siri segítségével, hanggal is vezérelhetjük a Philips Hue világítást, illetve a többi HomeKitet támogató eszközt, termosztátot, érzékelőket, miegymást, amelyek természetesen egymással is azonos hullámhossza kerülnek a komplett okos ökoszisztémát kialakítva. Meg kell jegyezni, hogy a Philips Hue az Amazon Alexát is támogatja már alapszinten, szóval nem csak a Siri nyelvén ért.

Természetesen a Hue Bridge 2.0 visszafelé kompatibilis, tehát használható a korábbi Hue termékekkel, sőt a GE, Cree és egyéb gyártók bizonyos modelljeivel is. Nyitóára az amerikai piacon 60 dollár, Európában 60 euró (kb. 19 000 Ft), de korábbi Hue termékek tulajdonosai 20 dolláros kedvezménnyel juthatnak hozzá, illetve többféle startoló csomagban is megvásárolható. Az új híd mellett új égő is érkezett, a Hue white kerek, 9,5 wattos, meleg fehér (2700 K) fényű, 806 lumen maximális fényáramú, 180 fokban sugárzó, állítható intenzitású (dimmelhető), 20 eurós (kb. 6000 Ft) árával a legolcsóbb Hue modell. A korábban kapható színes és meleg fehér, lapos elejű Hue villanykörték fényárama is 800 lumen környékére nőtt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés