Szinkronizált hangulatvilágítás Philips-módra

A holland multi gondolt azokra, akik a sok okoseszköz után már nem mindig tudják biztosra, hogy legközelebb mire költsék a pénzüket.

Hirdetés

A Philips partnere, a Signify útjára indítja a Hue Play HDMI Sync Boxot, melynek segítségével az összes Philips Hue lámpánkat szinkronizálni tudjuk a televíziónkkal. A négy HDMI jelet fogadni képes, kis fekete dobozt egy HDMI-s eszköz és a tévé közé kell kötni; miután a képernyő tartalma kielemzésre került, a videojel változatlanul továbbítódik a tévé irányába, de a ketyere jóvoltából a vonatkozó színinformációk Hue égőinknél kötnek ki (remélhetőleg ezekből már jó előre feltöltötték a készletet a potenciális vásárlók), hogy aztán azok – a Philips Ambilightos készülékeinek mintájára – a képhez igazítsák a világításukat.


[+]

A fényeffekteket egyszerre tíz kompatibilis fényforrással lehet reprodukálni és a Sync Box támogatja a műhold vevőket, Blu-ray lejátszókat, játékkonzolokat, noteszgépeket vagy éppen az online műsorszórásra használatos apparátusokat egyaránt. Végeredményében nem csak mondjuk a filmvásznon ábrázolt robbanásokhoz lehet vele némi extra beleélési faktort generálni, de például a felcsendülő zeneművek ritmusához is hozzáigazítható a fotonzápor.


[+]

A szoftveres hátországot a Hue Sync nevezetű mobil applikáció szolgáltatja, amivel nem csupán a fényerő, de az effektek sebessége, illetve intenzitása szintúgy szabályozható.

Hírünk tárgyának mindössze két szépséghibája van; az egyik, hogy komplett világítási "ökoszisztéma" szükséges hozzá, a másik meg a 250 eurós fogyasztói ára. Ha mégis vásárlásra adnánk fejünket, nem kell sokáig várnunk, hiszen az előrendelés már él, az értékesítés pedig október 15-én veszi kezdetét; a termék először az Egyesült Államokban, Németországban, Ausztriában, a Benelux államokban, Dániában, Svédországban és Norvégiában lesz elérhető az egyes kiskereskedések, továbbá a meethue.com kínálatában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés