Hirdetés

Hangszóró és Wi-Fi erősítő a villanykörtében

Hirdetés

Sengled Boost

Bár hétköznapi dolognak még nem nevezhetőek, ma már nem számítanak olyan nagy különlegességnek az okos világítótestek, melyeknek fényereje vagy akár színe is valami rafinált módon, okostelefonnal vagy hálózaton keresztül állítható. A Senglednél éppen ezért továbbgondolták a villanykörtében rejlő, pontosabban abba rejthető lehetőségeket, és néhány egészen érdekes megoldással rukkoltak elő, melyek közül most kettőt mutatunk be.

A Sengled Boost különlegessége, hogy a LED-ek mellett – pontosabban mögött – egy Wi-Fi jelerősítőt is elrejtettek benne. Szerintünk ez olyan ötlet, ami meglepő, hogy eddig senkinek sem jutott az eszébe, hiszen egy nagyobb lakásban gyakran alakul ki holttér a vezeték nélküli hálózatban, villanykörte pedig szinte biztos, hogy minden szobában van, ráadásul szépen elrejtve és többnyire kellően magasan ahhoz, hogy optimális vételi pozícióban legyen, nem pedig alacsonyan, ahová a konnektorba dugható Wi-Fi erősítők kerülni szoktak.

Formáját és méretét tekintve olyan a Boost, mint egy csinosabb, normál (E27) foglalatú villanykörte. Hossza 120 mm, átmérője 60 mm, ami teljesen átlagos méretnek mondható, extra képességeire csak nagy, 290 grammos súlyából lehet következtetni, ami többszöröse az átlagos LED-es körtékének. A benne dolgozó LED-ek fényárama 470 lumen, ami nagyjából egy 40 wattos hagyományos izzó képességének felel meg. Sugárzási szöge 225 fok, ez valamivel jobb az egyszerű LED égőkre jellemző 180 foknál, de elmarad a hagyományos izzók, kompakt fénycsövek és komolyabb LED-esek 300-330 fokos szögétől.

A Boost 6 wattot használ fel a világításra, a Wi-Fi része pedig állapotától függően 1,8-2,8 watt közötti energiát vesz fel. A Wi-Fi szabványok közül az n-eset támogatja, két adatfolyama van, tehát átviteli sebességének elvi maximuma 300 Mbps. Sajnos csak 2,4 GHz-es frekvencián dolgozik, 5 GHz-en nem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés