Hirdetés

Letisztult külsővel érkezik a Phanteks első Mini-ITX háza, az Enthoo Evolv ITX

Hirdetés

A Phanteks bemutatta első Mini-ITX méretű alaplapot fogadó házát, amely az Enthoo családban kapott helyet Evolv ITX néven. A fejlesztés nem nevezhető teljes mértékben újnak, ugyanis alapját az az év elején bejelentett Evolv kuckó adja, ami hasonlóképp néz ki, de az eggyel nagyobb, microATX méretkategóriának megfelelő alaplapokkal is megbirkózik.


[+]

A vállalat saját bevallása szerint nem a felsőkategóriát célozza meg, ennek megfelelően az anyaghasználat acél és műanyag párosra korlátozódik. A 230 milliméter széles, 375 milliméter magas és 395 milliméter mély ház megjelenését tekintve letisztult, minimalista, de egy ablakos oldallapra azért futotta.

A fenti videó jól szemlélteti, hogy a többkamrás felépítésű kuckóba milyen hosszú VGA, hány darab és mekkora fizikai méretű adattárolók elhelyezésérére van lehetőség, és ezek pontosan hova kerülhetnek. Ezt kiegészítenénk annyival, hogy a CPU-hűtő magassága akár 200 mm is lehet. Az is kiderül, hogy a hűtésről legfeljebb öt darab 120 vagy 140 milliméteres ventilátor gondoskodhat, ha az előlap mögül kiszereljük a gyárilag beépített, dupla helyet elfoglaló 200 milliméteres légkavarót. Természetesen a kritikus pontokra mosható porszűrőt helyeztek és opcionálisan egy úgynevezett PWM-hubot is beszerelhetünk, ahová a ventilátorok tápját csatlakoztathatjuk.


[+]

A vízhűtés szerelmeseit is próbálja a cég megfogni, ugyanis az opcionális pumpa- és tartályrögzítésen felül akár 2 darab 240 milliméteres és egy darab 120 milliméteres (vagy más konfigurációban 1 darab 280 mm-es és egy darab 140 mm-es) radiátor számára is szorítottak helyet.


[+]

A Phanteks Enthoo Evolv ITX 80 dolláros áron debütál március 15-én.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés