A Panasonic bejelentette a videókészítésre kihegyezett Lumix S1H-t

Bár még csak fejlesztési fázisban van, az állítólag ősszel megjelenő újdonság képes lesz akár 6K felbontású mozgóképek rögzítésére is.

A Panasonic elárulta, hogy már készülőben van a videósok körében igen népszerű Lumix GH5 kamera full frame szenzoros megfelelője, a Lumix S1H.


[+]

A GH5 egyik nagy dobása a 60 fps sebességű, 4K felbontású videórögzítési lehetőség, amelyre az S1H még egy lapáttal rá tud dobni, ugyanis 3:2-es képarány mellett 6K/24p, míg 16:9-ben 5,9K/30p lesz a felső határ, ráadásul a rögzítés minden esetben a szenzor teljes felületét kihasználva történik. Természetesen a 4K/60p mód is elérhető lesz, 10 bites színmélység mellett, az i-re a pontot pedig a korlátlan felvételi idő teszi fel. A kifejezetten filmkészítésre fejlesztett kamera 14 FÉ dinamikatartománnyal fog rendelkezni, az utómunkát megkönnyítendő pedig választhatunk V-Log és V-Gamut felvételi módokat is. Utóbbiak júliustól a Lumix S1-re is elérhetők lesznek egy fizetős szoftverfrissítés formájában. Az S1H várhatóan idén ősszel kerül a boltok polcaira, az árazásról és a részletes specifikációkról egyelőre nem osztottak meg információkat.


[+]

A fentieken túl bejelentették a már a Photokinán is beharangozott Leica DG Vario-Summilux 10-25 mm f/1.7 objektív érkezését is, amely a m4/3 bajonettet használó fényképezőgépekkel lesz kompatibilis. A 17 lencsetagot (köztük három aszférikus és négy ED típusút) magába foglaló objektív 20-50 milliméternek felel meg a 35 milliméteres formátum szerint, a gyártó állítása alapján pedig olyan kiváló képminőséget képes produkálni, mintha több fix gyújtótávolságú objektívvel dolgoznánk. Fejlesztésénél igyekeztek teljesen elkerülni a focus breathing effektust, ezzel a videósoknak is kedvezve.


[+]

A por- és cseppálló szigeteléssel is ellátott, 77 milliméteres szűrőmenettel rendelkező objektív július közepétől lesz megvásárolható, 2080 euró ellenében.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés