A Panasonic kitart a m4/3 mellett, APS-C vázat viszont nem terveznek

A vállalat egyik igazgatójával készült interjúból kiderült, hogy mik a gyártó jelenlegi eredményei és jövőbeni tervei.

A francia PhotoTrendnek lehetősége volt interjút készíteni Yosuke Yamanéval, a Panasonic képalkotó üzletágáért felelős igazgatójával, aki azon felül, hogy elbüszkélkedett a Lumix S vázak eladási statisztikáival, megosztott némi információt azzal kapcsolatban is, hogy mik a cég tervei a kisebb szenzoros kamerákkal kapcsolatban.

Yosuke Yamane
Yosuke Yamane (forrás: PhotoTrend) [+]

Az interjúból megtudhattuk, hogy jelenleg a Panasonic birtokolja a 3000 euró körüli áron forgalomban lévő kamerák piacának 10%-át, továbbá, hogy az S1, S1R és S1H modellek közül előbbi a legkelendőbb, de utóbbi eladásai is megugrották az elvárt számokat. Yamane megnyugtatott mindenkit, hogy az új koronavírus terjedése (a március 5-ei nyilatkozat szerint) nincs hatással a gyártásra, hiszen üzemeik Kína Tajvanhoz közelebb eső partján vannak, ezért kisebb visszaesést tapasztaltak, mint a belsőbb tartományokban működő vállalatok, bizonyos beszállítók azonban még mindig nehézségekkel küzdenek, de a károk minimalizálása érdekében minden tőlük telhetőt megtesznek.

Lumix S1 a tavalyi CES kiállításon
Lumix S1 a tavalyi CES kiállításon [+]

Yamane elárulta azt is, hogy jelen állás szerint nem terveznek belépni az APS-C érzékelős, L-bajonettel ellátott vázak piacára, hiszen a full frame modelleknél kisebb eszközök szerepét a m4/3 rendszer tölti be a palettájukon, egy harmadik szenzorméret pedig szerintük csak összezavarná a vásárlókat. Az interjúból azt is megtudtuk, hogy a Lumix S sorozat tervezésekor gondolkodtak egy olyan megoldáson, mellyel lehetséges lenne az átjárás objektívek szempontjából a két rendszerük között, de ezt az ötletet hamar elvetették, mert arra jutottak, hogy kevés olyan felhasználó létezik, akik igényelnék a full frame gépekhez készült objektívek mikro-négyharmados vázakkal való használatát. Végezetül az igazgató arra a kérdésre, hogy várható-e egy megfizethetőbb full frame érzékelős Lumix váz csak annyit reagált, hogy szeretnék tovább bővíteni a palettát és érdemes figyelemmel kísérni a következő bejelentéseket. Az interjú teljes szövege eredeti nyelven a PhotoTrend, az angol nyelvű rövidített verzió pedig a MirrorlessRumors oldalán olvasható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés