Hirdetés

OLED tévével támad a Sharp

A 4K felbontású Sharp 4T-C65DS1 fényereje magasabb a megszokottnál.

Hirdetés

A Sharp egy új OLED modellel bővíti felső kategóriás televízióinak kínálatát. A DS1 típusjelzésű termék 55 és 65 hüvelykes változatban vásárolható majd meg, egyelőre még ismeretlen áron. A jelenlegi információk szerint a készüléket először hazai pályán, Japánban kezdik forgalmazni, és később juthat el a világ más pontjaira, így akár Magyarországra is.

Sharp DS1
Sharp DS1 [+]

A termék a Medalist S2 nevű, saját fejlesztésű képfeldolgozó processzorra, illetve az LG Display által gyártott OLED panelre épül. A hírek szerint a panelen valamit változtattak, emiatt a megszokottnál nagyobb a fényereje. Ez nem egyedi megoldás, hasonló módszert alkalmazott korábban a Panasonic is például. A Sharp OLED tévét ellátták a cég saját felskálázási eljárásával, amely elméletileg képes az alacsonyabb felbontású anyagok feljavítására.

65 wattos, 15 wattos mélysugárzóval kiegészített integrált hangrendszert építettek bele, tehát a hang minőségére is érezhetően odafigyelt a tajvani kézben lévő japán vállalat. A maximális képfrissítési ráta 120 Hz, és a persze a különféle gamer funkciók (változtatható képfrissítési ráta, alacsony késleltetés mód) sem hiányoznak. A dizájn eléggé átlagosnak tűnik, de ez egy japán márkától annyira nem meglepő.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Előzmények

Hirdetés