Olcsó termékekbe szánt processzoron dolgozik az ARM

Hirdetés

Az ARM útitervében egy új, Kingfisher kódnévre keresztelt processzor tűnt fel, melyről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a vállalat Cortex-A sorozatát fogja erősíteni. A brit cég úgy látja, hogy az okostelefonok az olcsóbb piacokra is betörnek, így az új fejlesztés pontosan az itteni igényeket fogja kiszolgálni. Ennek megfelelően egy nem túl gyors, ám rendkívül alacsony fogyasztású és olcsó processzorra érdemes gondolni.

Az okostelefonok piaca folyamatosan növekszik, de az ide nevező termékek rendszerint drágák az átlagos telefonok iránt érdeklődő felhasználók számára. Persze az igények itt is növekednek, de a mai okostelefonokat a potenciális vásárlók nagy része nem tudja megfizetni. Az ARM Kingfisher pontosan itt juthat szerephez, elhozva az olcsó okostelefonok korát. Sajnos több adat nem jelent meg az újdonságról, de a partnerek biztos adoptálni fogják, hiszen a szegmens igényli az olcsó megoldásokat.

Érdekes adat, hogy az ARM architektúrái 2010-ben hatmilliárd leszállított termékben voltak megtalálhatók, és ezek közül 1,9 milliárd lapka a brit cég saját dizájnjára épült.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ARM

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés