120 Hz-es frissítési rátára is képes lehet az Oculus Quest 2?

A Facebook Reality Labs alelnöke utalt rá, hogy igen, így később érkezhet a termékhez egy szoftverfrissítés.

A Facebook még múlt szeptemberben mutatta be az Oculus Quest 2 nevű VR headsetet, amely megjelenéskor maximum 90 Hz-es frissítési rátát kínált. Az alapértelmezett beállítás az elején csupán 72 Hz volt, de tesztszinten az előbb említett paraméter is elérhető volt, amit jól bírt a beépített kijelző, így ma már ezt az értéket alkalmazza a gyártó.

A felhasználók tehát novemberben kaptak egy szoftverfrissítést, amivel az új alapértelmezett frissítési frekvenciává a 90 Hz vált, de a Road to VR friss riportja alapján nem ez a maximum. Andrew Bosworth, a Facebook Reality Labs alelnöke az Instagramon utalt rá, hogy maga a headset képes a 120 Hz-es frissítési rátára is, de tekintve, hogy önálló rendszerről van szó, figyelembe kell venni a teljesítményt, illetve az energiaigényt. Ezek fontos tényezők, ugyanis csak akkor van értelme engedélyezni a 120 Hz-es módot, ha lesz is olyan alkalmazás, ami ilyen képkockasebességgel fog frissíteni.

A fentiek alapján azonban megvan az esélye, hogy az Oculus Quest 2-re készülő alkalmazások fejlesztőinek a 72 és a 90 Hz-es mód mellett a 120 Hz-es opciót is felkínálják, aminek a támogatása egy szoftverfrissítés után lenne megoldható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés