VR-ról AI-ra nyergel át John Carmack

A híres programozó mostantól már nem az Oculus technikai igazgatója, de vezető technológiai tanácsadóként a cég része marad.

John Carmack, az Oculus technikai igazgatója nemrég bejelentette, hogy lemond a pozíciójáról, ugyanis új kihívást keres magának. A programozó szerint a virtuális valóságon belül eléggé nyilvánvaló, hogy a fejlesztések merre mennek, így különösebb kihívást sem tartogat, viszont szeretne valami olyan problémával foglalkozni, aminek a megoldása egyáltalán nem egyértelmű, még azelőtt, hogy túl öreg lenne.

Hirdetés

John Carmack a fentiektől függetlenül az Oculus vezető technológiai tanácsadója marad, ugyanakkor jobban foglalkoztatja a mesterséges intelligencia, és ez az a terület, amelyen belül szerepet szeretne vállalni.

Érdekesség, hogy John Carmack megkapta a Lifetime Achievement díjat a harmadik alkalommal megrendezett VR Awardson. Ezt elsőként osztották ki, de a híres programozó a fenti videóban megjegyezte, hogy ezt korainak tartja, mivel teljesen nem elégedett a VR eredményességével. Ez nem az első eset, amikor hasonlót fogalmaz meg, korábban 2016-ban fejtette ki, hogy a VR tartalmak nem elég jók.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés