A sírból térhet vissza az Oculus Go

A korábban népszerű VR headset feloldott operációs rendszert kap a jövőben.

A múlt nyáron írtuk meg, hogy búcsúzik az Oculus Go nevű VR headset. Ráadásul a Facebook a Quest 2 sikere láttán csak erre a rendszerre szeretne koncentrálni, így az eredetileg tervezett Oculus Go 2 meg sem jelenik.

Az események az Oculus Go tulajdonosainak azért jelentenek problémát, mert a mögötte lévő platform eléggé zárt, így egy ideje új tartalmakhoz sem lehet hozzájutni. Ezzel a headset jövője meg lett pecsételve, de John Carmack, az Oculus VR technológiai vezetője és tanácsadója a Twitteren jelentette be, hogy nem kell búsulniuk az Oculus Go kedvelőinek, ugyanis később kiadnak egy feloldott operációs rendszert, amivel szabadabban bánhatnak a meglévő hardverrel.

Ez azt jelenti, hogy a Facebook ugyan tartalmat nem biztosít a headsethez, de megadják a lehetőséget a felhasználóknak a rendszergazdai jogra, amivel akármilyen forrásból megoldható az alkalmazások telepítése. Nyilván az ilyen jellegű felhasználásért a gyártó már nem tud felelősséget vállalni, de legalább életben maradhat a rendszer, és a közösség tovább támogathatja azt friss tartalmakkal.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés