Mostantól szabadabban is használható az Oculus Go

Kiadta a Facebook a korábban népszerű VR headset feloldott operációs rendszerét.

Nem egészen egy hónappal korábban írtunk arról, hogy az Oculus Go egy feloldott operációs rendszert kap a jövőben, amely most hivatalosan is megérkezett. Az említett VR headset számára ez igen komoly lépés, mivel a Facebook már a manapság sikeresnek számító Oculus Quest 2-re koncentrál, miközben az Oculus Go eléggé zárt platformnak számított, tehát új tartalmakra nem is lehet hozzá számítani.

A feloldott operációs rendszerrel ugyan a Facebook további tartalmakat nem biztosít a VR headsethez, de megadják a lehetőséget a felhasználóknak a rendszergazdai jogra, amivel akármilyen forrásból megoldható az alkalmazások telepítése. Persze ezért a gyártó már nem tud felelősséget vállalni, de maga a rendszer életben maradhat, mivel a közösség tovább támogathatja azt friss fejlesztésekkel.

A telepítés menetét az alábbi oldal részletezi. Érdemes kiemelni, hogy a rendszergazdai jog birtokában figyelni kell arra is, hogy a tetszőlegesen telepített alkalmazások egy általunk megbízhatónak tartott forrásból származzanak, mivel innentől kezdve ezeket a Facebook nem ellenőrzi, azaz tartalmazhatnak káros kódokat. Amennyiben ezt gyanítjuk, akkor az eszköz újra lezárható a fenti linken leírt módon, és ilyenkor a törlésre kerülnek a felhasználói adatok.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés