Ideiglenesen felfüggeszti Oculus Quest 2 forgalmazását a Facebook

A vállalat szerint az ügyfelek egy része bőrirritációra panaszkodik, amit egy új hab arckerettel korrigálnak.

A Facebook még múlt szeptemberben mutatta be az Oculus Quest 2 nevű VR headsetet, amely önállóan működőképes, de ma már a PC-piacra is ezt kínálja a cég. Maga a hardver jól működik, ugyanakkor megszaporodtak a panaszok a headset, egyébként cserélhető hab arckeretére vonatkozóan.

A Facebook szerint 5716 olyan esetről tudnak, amikor a felhasználók arcán bizonyos mértékű bőrirritáció keletkezett, és 45 esetben szükség volt egészségügyi ellátásra is. Ez ugyan az USA-ban és Kanadában leszállított 4,2 millió VR headsethez viszonyítva nem sok, de a probléma jelen van, és a vállalat úgy döntött, hogy érdemes beavatkozni. Már terveztek is egy szilikon arckeretet, amely elvileg segít majd a probléma felszámolásában.

A Facebook az USA-ban, illetve a Kanadában értékesített Oculus Quest 2 termékek esetében visszahívja a gyárilag mellékelt hab arckereteket, és cserélik őket az újra. Ezzel párhuzamosan arra kérik a kereskedőpartnereiket, hogy ideiglenesen függesszék fel az Oculus Quest 2 forgalmazását, amíg a már eladásra kínált csomagokban ki tudják cserélni a problémás komponenst, így az potenciális ügyfelek már megfelelő terméket vásárolhatnak.

Mindezeken túl minden Oculus Quest 2-t, illetve az ehhez megvásárolható Fit Packet birtokló ügyfél jogosult az új arckeretre, amit az alábbi oldalon tudnak kérvényezni.

A gyártó tervei szerint augusztus 24-én mindenhol újra lehet indítani az Oculus Quest 2 forgalmazását, ennyi idő alatt ugyanis ki tudják cserélni az arckeretet a kereskedőknek leszállított csomagokban. Emellett a vállalat egy új verziót is tervez a hardverből, amely 64 GB helyett már 128 GB-os tárhelyet kínál, és ez gyakorlatilag leváltja az eredeti modellt a megszokott 300 dolláros áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés