Never Settle Forever néven jön az AMD új játékdömpingje

Az AMD-nél dolgozó Roy Taylor elhintette, hogy már javában készülnek a következő játékdömping bejelentésére, ami a Never Settle Forever nevet fogja viselni. Ezzel nincs semmi gond, de az internet igencsak felkapta a témát, és előkerült egy kép, amely az állítólagos játékokat tartalmazza. Ezt a képet korábban már megmutattuk egy hírben, és az AMD is megerősítette, hogy hamisítvány, így nem érdemes komolyan venni. Ezzel kapcsolatban nem értjük, hogy a média miért vette újból elő, hiszen abszolút nem friss, ami pedig pláne érthetetlen, hogy senki sem kereste fel ezzel kapcsolatban a vállaltot. Tapasztalatból tudjuk, hogy az érintett cég a pletykákat ugyan nem szokta kommentálni, de egy fejrázást azért ki lehet erőszakolni az adott terület képviselőjétől, ahogy ez nekünk is sikerült.

A weben fellelhető hamis kép
A weben fellelhető hamis kép

A tényleg kiemelkedő minőségű hamisítványról egy minimális utánajárással igen egyszerűen kideríthető, hogy nem igazi, ugyanis a már megjelent GRID 2 és az érkező Total War: ROME II az Intel partnerprogramjába tartozik, míg a Splinter Cell: Blacklist és a Watch Dogs az NVIDIA közelségével készül. Itt már megbukik a fentebb látható kép, de kétségtelen, hogy tartalmaz igazságot is, hiszen a Battlefield 4 és a Raven's Cry tényleg a Gaming Evolved partnerprogram része. Előbbi annyi reklámot kapott, hogy senki sem lepődhet meg rajta, míg utóbbi programnak egyelőre kevés figyelmet szentel az AMD. Talán még be sem jelentették hivatalosan, de ez csak formalitás. Megjegyzendő, hogy technikailag a Company of Heroes 2 is Gaming Evolved cím, de lejárt a szerződés a SEGA-val, így ezzel az AMD már nem reklámozta a termékeit. Persze ez jelen esetben nem feltétlenül jelent rosszat, hiszen egy olyan játékról van szó, ami nem támogatja az AFR elven működő több GPU-s technológiákat, így például a CrossFire-t sem, ami nyilvánvalóan kedvezőtlen egy VGA-kat kínáló vállalatnak.

Igazából nehezen értjük, hogy a média miért támaszkodik a hamis pletykákra, amikor kis utánajárással nem nehéz kideríteni, hogy mely kiadókkal van az AMD-nek szerződése. Gyakorlatilag nyílt titok, hogy minden Electronic Arts és Squire Enix játék potenciális jelölt az AMD reklámcéljaira, így az érkező Need for Speed Rivals, Mirror’s Edge 2, Dragon Age: Inquisition, Star Wars: Battlefront, Plants vs. Zombies: Garden Warfare és Command & Conquer, valamint a Thief, a Final Fantasy XIV: A Realm Reborn és a Murdered: Soul Suspect ide tartozik. Szintén nincs túl nagy titok azzal kapcsolatban, hogy az AMD a Starbreeze Studios, a Rebellion Developments és a Volition hardverpartnere, így a Brothers: A Tale of Two Sons, a Sniper Elite 3 Afrika és a Saints Row IV is a jelöltek között van. Ezenkívül a MercurySteam Entertainment és a Konami is Gaming Evolved partner, így a Castlevania: Lords of Shadow (Ultimate Edition) és a Castlevania: Lords of Shadow 2 is a lehetőségeket gyarapítja, illetve a kickstarteres projektek szempontjából az AMD az egyik nagy támogatója a Defense Grid 2 és a Shadow of the Eternals című játékoknak.

Az AMD tehát a Never Settle Forever csomaghoz biztos nem a fenti kép alsó sorában szereplő játékokból válogat, hanem sokkal inkább az előző bekezdésben említett címekből. Nyilván mind nem lesz része a választéknak, hiszen meg kell egyezni a kiadókkal a sokmillió felhasználható kódról, aminek az értéke dollár tízmilliókban mérhető. Emellett figyelni kell arra is, hogy augusztusi az új játékdömping startja, tehát a 2014-ben érkező játékok helyből kiesnek, hiszen olyan tartalmakat kell biztosítani, amelyek még karácsony előtt megjelennek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés