Az AMD szoftverekkel és hardverekkel díjazná a játékosokat, ha játszanak

Az AMD és a Gaming Evolved applikáció fejlesztésében részt vevő Raptr közreműködésével bejelentette az AMD Rewards koncepciót, mely röviden pontgyűjtésre buzdítaná a játékosokat, és az AMD a szórakozással töltött időt szoftverekkel és hardverekkel jutalmazná. Az alapot biztosító Gaming Evolved programról már korábban írtunk, így ez nem meglepetés, de az új funkció tényleg érdekessé teszi, hiszen azért jutalmazza a játékost, ha játszik.

A rendszer alapvetően úgy működik, hogy a Gaming Evolved applikáció telepítése, illetve a teljes regisztráció után a felhasználó már eleve majdnem ezer RP-t szerezhet. Ez tulajdonképpen egy programon belüli fizetőeszköz, amit játékszoftverekre, különböző játékosoknak szánt hardverekre, de akár sorsolásokban való részvételre lehet költeni. RP-t a felhasználó a különböző cselekedetekért kaphat, így például jár a tényleges játékért, de viszonylag sok ponthoz lehet jutni a beépített játékbeállításokat optimalizáló szolgáltatás használatáért, illetve a különböző közösségi részvételért is. Később ez a lista még kiegészül, de arról nem beszéltek az érintettek, hogy mivel.

A mögöttes szándék nyilvánvalóan a Gaming Evolved applikáció játékbeállításokat optimalizáló részlegének fejlesztése, hiszen aktív játék mellett a rendszer a felhasználó konfigurációját, az adott játék beállításait, illetve annak sebességét a Raptr szervereire küldi, ahol egy adatbázisban gyűjtik az információkat. Könnyen kitalálható, hogy minél több az adott játékkal kapcsolatos, konfigurációkra lebontott sebességre és beállításokra vonatkozó adat, annál hatékonyabb lehet a beépített optimalizáló.

Az AMD kezdésnek 5 millió dollárt különített el az RP pontokkal megvásárolható játékszoftverekre és hardverekre. Többek között a legtöbb Gaming Evolved partnerprogramban fejlesztett alkalmazás elérhető ebben a formában, de Radeon VGA-kat is lehet venni. Mindez persze nem olcsó, majdnem százezer pontba is kerülhet, amiért sok hónapot kell a Gaming Evolved applikáció használatába fektetni. A játékok viszont kevesebbe, jellemzően 30 000 RP-be kerülnek, de folyamatosan lesznek amolyan „leárazások” is. Ezeket kiegészítik még a tombolák, az AMD ugyanis minden hónapban rengeteg sorsolást rendez, melyekbe jóval kevesebb, 50-250 ponttal is be lehet nevezni. Többek között naponta 50 játék, hetente 35 darab két játékból, míg havonta 30 darab három játékból álló Radeon Reward csomag várja a szerencsevadászokat, de havonta nagyjából egy tucat hardvert (VGA-kat, egereket, stb.) is lehet nyerni.

A Gaming Evolved applikáció immáron az aktív AMD Rewards szolgáltatással letölthető az alábbi oldalról. A használatához nem szükséges AMD Radeon grafikus vezérlő, de a pontgyűjtés és az optimalizáló csak ezekkel a hardverekkel működik. A program összes más funkciója viszont elérhető NVIDIA és Intel hardverek mellett is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés