Néhány LG tévé egyszerre kapja meg a Dolby Vision HDR és a 4K@120 Hz támogatást

Több, idei OLED modell esetében is elérhetővé vált a funkciókhoz szükséges firmware, a lista pedig még idén tovább bővül néhány korábbi modellel.

Több LG C1 és G1 szériás OLED tévé tulajdonosa is jelezte a napokban különböző fórumokon, hogy a 03.15.27-es firmware telepítése után egyszerre lett aktiválható a 4K120p mód, illetve a Dolby Vision HDR, amelyre korábban nem volt példa annak ellenére sem, hogy az Xbox Series X két legkomolyabb vásárlócsalogató funkciójáról van szó.

Az LG-nek biztosan fontos volt, hogy ők álljanak elő először ezzel a funkcióval, de szerencsére senki nem siettette őket, hiszen hivatalosan még az Xbox konzolok esetében is csak a hírek jönnek a Dolby újításával kapcsolatban, a rendszer, illetve a játékok és alkalmazások egyelőre még nem támogatják a funkciót, de remélhetőleg az LG bejelentése után Microsofték is elkezdik csipkedni magukat. A régebbi LG tévék tulajdonosai számára jó hír, hogy a gyártó megerősítette a hírt, miszerint előbb-utóbb a tavalyi CX és BX modellek is megkapják a frissítést, míg a Z1, a QNED99 és a NANO99 sorozatok tagjai már a következő hónap folyamán magukénak tudhatják azt.


[+]

A frissítés egyik érdekes újítása lesz még a Game Dashboard felület, amelyen keresztül nyomon követhetjük, hogy mely funkciók aktívak a feketestabilizátor, az alacsony késleltetésű mód, illetve a VRR közül, továbbá egy gombnyomással elindíthatjuk a kép játékokra történő optimalizálását is.

Előzmények

Hirdetés