Nagyobb Nexus tablet és kisebb iPad?

A Google és az Apple komoly versenyt vívhat a tabletpiacon, de a nemrég bemutatott Nexus 7 és az iPad 3 nem éppen ugyanabban a kategóriában evez. Az előbbi egy 7 colos masina, míg utóbbi 10 hüvelykes kijelzőt alkalmaz. A tabletpiac mindkét méretkategóriában értékelhető eladásokat produkál, így adja magát a kérdés, hogy miért nincs 10 colos Nexus és 7 hüvelykes iPad a piacon. Erre ma még egyik cég sem felelne, de a pletykák szerint az ominózus termékek fejlesztés alatt állnak.

A Google Nexus 10 állítólag hasonló képességeket vonultat fel, mint a 7 colos modell, csak éppen nagyobb kijelző és feltételezhetően nagyobb felbontás mellett, emellett a tárkapacitás szempontjából is 16, illetve 32 GB-os modellek közül lehet választani. A hírek szerint a keresőóriás az ünnepi szezon során vetné be a masinát, melynek ára 299 dollár lenne, ám a nagyobb tárhellyel rendelkező modell valószínűleg drágább lesz.

Apple iPad Mini? Nem is rossz ötlet.
Apple iPad Mini? Nem is rossz ötlet.

Az Apple állítólag egy iPad Mini nevű termékkel készül, mely 7,85 colos kijelzővel dolgozik, a beépített tárhely pedig 8 GB lesz. Sajnos ennél több adat nem derült ki az állítólagos kicsinyített iPadről, de az árát a hírek szerint  299 dollárra lövik be.

Természetesen az információk nincsenek megerősítve, de a piacnak mindenképpen jót tenne, ha a fenti termékek valóban megjelennének.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés