Archos Elements 97 Carbon tablet – erős belépőszint alumíniumba öltöztetve

Hirdetés

Az Archos mindig is a jó ár/érték arányú tabletekről volt híres, és szerencsére ezen a jövőben sem kívánnak változtatni, ugyanis bejelentették legújabb, belépőszintű sorozatukat, Elements néven. A szériában 7, 8 és 9,7 hüvelykes modellek érkeznek, egyelőre azonban csak a legnagyobb variáns, az Archos Elements 97 Carbon mutatkozott be.


[+]

Nevével ellentétes módon burkolata nem szénszálas, hanem matt felületű alumínium, ami kellemes meglepetés ebben a kategóriában. 9,7 hüvelykes képátlójú IPS kijelzőjének felbontása 1024x768 pixel, kapacitív érintésérzékelése pedig egyszerre öt ujjat tud megkülönböztetni. Belsejében egy 1 GHz-es ARM Cortex-A8-as processzort tartalmazó SoC ketyeg, mellé 1 GB rendszermemóriát és 16 GB-os háttértárat illesztettek a tervezők, de utóbbi a microSD szabványú kártyákat fogadó interfésznek köszönhetően további 32 GB-tal bővíthető.


[+]

Élében a szokásos csatlakozók mellett egy teljes méretű USB 2.0 és egy mini HDMI port is található, így ebből a szempontból nem érheti kritika az eszközt, mely természetesen rendelkezik IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi modullal, és az előlapi (0,3 megapixeles), illetve hátlapi (2 megapixeles) kamerákat sem spórolták le. Fedélzetén előtelepített Android 4.0-s (Ice Cream Sandwich) operációs rendszer dolgozik, akkumulátora pedig 8 órányi videózást és 20 órányi zenehallgatást engedélyez.

A 239 x 184 x 11,5 mm-es kiterjedéssel és 620 grammos tömeggel rendelkező Archos Elements 97 Carbon tablet vételára 250 dollár lesz, megjelenése pedig még ebben a hónapban esedékes.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés