Hirdetés

Nagyképű 4K-s monitor munkára és játékra

Megérkezett a két éves 43UD79 utódja, amely megtartotta elődje külsejét és felbontását, de már támogatja a HDR10-et és az USB-C-n keresztüli töltést.

Az LG a napokban bejelentette, hogy érkezik a két és fél éve piacra dobott 43UD79 utódja, az új modell neve 43UN700 lett. Külső megjelenést tekintve nehéz dolgunk lenne, ha meg szeretnénk különböztetni a két generációt, mivel a monitor váza és a dönthető nyak is ugyanaz, amit már 2017-ben is láthattunk.


[+]

A dél-koreai gyártó által játékra és munkára is ajánlott megjelenítő lelke egy 42,5 hüvelyk képátlójú, 3840x2160 pixelt felvonultató IPS panel, ami elődjéhez képest ötvennel több, 400 nites fényerővel büszkélkedhet. Kontrasztarányból a szokásos 1000:1 értéket kapjuk, a betekintési szögek pedig az IPS panelekre jellemző módon függőleges és vízszintes irányban is 178 fokosak, a GtG válaszidő 8 ezredmásodperc, a 60 Hz-es képfrissítési ráta mellé azonban ezúttal nem társul AMD FreeSync támogatás. Pozitívum viszont, hogy a 99%-os sRGB színtérlefedettség mellett már a HDR10-képesség is azon tulajdonságok közé tartozik, ami miatt a tartalomgyártók számára is jó választás lehet az LG újdonsága. A játékosoknak való ajánlás főleg szoftveres oldalról érthető, hiszen a hardvert tekintve nem feltétlenül sorolnánk a gémer megjelenítők közé, de sokaknak már az input lag csökkentésére szolgáló Dynamic Action technológia és a fekete stabilizátor is elegendő lehet a minőségi játékélmény eléréséhez.

A hátoldalt szinte teljes széltében beterítik a csatlakozók, találunk itt egy DisplayPort 1.2, két-két HDMI 1.4 és 2.0 bemenetet, egy 3,5 milliméteres jack kimenetet (ha a két darab beépített 10 wattos hangszóró nem elégítené ki a hangminőségre vonatkozó igényeinket), két USB 3.0 aljzatot és egy USB Type-C portot is, utóbbi ráadásul 60 watt teljesítményig a notebookunkat is tudja tölteni. A rengeteg bemenet között persze nem minden esetben kell váltogatnunk, hiszen a szoftver lehetővé teszi 2 vagy 4 eszköz egyidejű megjelenítését, ez a funkció tehát átöröklődött az elődből, az abban még megtalálható KVM switch meglétére viszont nem találtunk utalást. A csomag része még a szokásos tartozékokon felül egy vezeték nélküli távirányító is, amely a bemenet kiválasztása mellett lehetőséget ad a fényerő és a hangerő állítására.


[+]

Az LG 43UN700 november 15-én kerül a boltok polcaira 69 800 jenért, ami nagyjából 195 000 forintnak felel meg. Hogy az új monitor a későbbiek folyamán egyéb régiókban is megjelenik-e, az egyelőre kérdéses.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés