43 hüvelykes FreeSync kompatibilis monitor jön az LG-től

A 43UD79-B nem ultraszéles, hanem hagyományos, 16:9-es képátlóval dolgozik.

Nem lesz a világ legújabb csodája az LG monitorja képátló szempontjából, hiszen ekkora méretű kijelzőt PC-hez gyártott már például a Philips, amely bő egy évvel ezelőtt jelent meg, ráadásul az is 4K felbontású IPS típusú panellel készült, de értelemszerűen a beszállító nem LG volt, hanem az anyacég, a TP-Vision, tehát saját, házon belüli fejlesztésnek tekinthető. Az LG most ringbe száll a 43UD79-B jelzésű modellel, amibe természetesen a saját paneljük végzi a megjelenítést.


[+]

Az IPS technológiájú, egészen pontosan 42,5 hüvelykes képátlóval bíró fejlesztés natív felbontása 3840x2160 képpont, maximális kontrasztaránya 1000:1, a betekintési szögei 178 fokosak, válaszideje pedig gyorsítással 5 ezredmásodperc. Az 1,07 milliárd szín (8 bit+AFRC) megjelenítésére képes panel 350 cd/m² maximális fénysűrűségre képes WLED háttérvilágítással dolgozik, így HDR nincs, a színtér pedig sRGB-re korlátozódik. A maximális képfrissítés 60 Hz, viszont van FreeSync támogatás, ám egyelőre nem tudni, hogy ez mekkora tartományban működik majd egészen pontosan.


[+]

Van élet a panelen túl is, hiszen érdemes megemlíteni a 2x10 wattos harman/kardon hangszórópárt, a fejhallgató kimenetet, illetve azt is, hogy rengeteg képbemenet kapott rajta helyet. A két HDMI 1.4 mellett két HDMI 2.0, egy DisplayPort 1.2a, valamint egy USB Type-C is fellelhető, mely utóbbi szintén képes DisplayPort jelet fogadni. A sok bemenetnek már csak azért is jelentősége van, mert a képet feloszthatjuk négy darabra, ami egy ekkora kijelzőn négy darab ~21,5 hüvelykes Full HD-s tartalmat jelent. Emellett a Dual Controller révén USB 3.0-s hub formájában helyet kapott benne egy KWM switch, azaz felváltva két különálló PC-t is tudunk vezérelni közös egérrel és billentyűzettel. A váltást és összességében a kezelés megkönnyítendő a kijelzőhöz mellékelnek egy távirányítót is.


[+]

Amiről még nem esett szó, az az állvány, ami ezúttal csak dönthető -5 és +10 fokos tartományban, de van lehetőség 200 x 200 milliméteres VESA falikonzol használatára. A kijelző piaci megjelenése még ebben a hónapban esedékes, az ajánlott végfelhasználói ár 800 euró lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés