Hirdetés

IFA 2012: a Sony tapogatós eszközei is követik a trendeket, mégis egyediek

Néhány kivételtől eltekintve az IFA 2012 keretein belül bemutatott eszközök többé-kevésbé hozzák a papírformát, azonban a Sony háza táján számos érdekes termékről rántották a le a leplet. Először is a tabletek megkapják az okostelefonoknál már jól bejáratott XPERIA előtagot, így például átdolgozott tabletjük a Sony XPERIA Tablet S névre hallgat.


[+]

A táblában egy 9,4”-es, 1280x800 pixeles felbontású IPS panel kapott helyet, alatta pedig egy méretes, 6000 mAh-s akkumulátor lapul, amely az ígéretek szerint 10 órás folyamatos használatot tesz lehetővé. Erőben se lesz hiány, hiszen a középpontban egy NVIDIA Tegra 3 SoC áll. Jelen esetben „klasszikus” tabletről beszélhetünk, már ami az operációs rendszert illeti, mert az Android 4.0-s változatával érkezik a boltok polcaira, de a gyártó ígéretet tett a 4.1 frissítés érkezésére.


[+]

Az XPERIA Tablet S vastagsága 8,9 és 12 mm között változik, tömege pedig 571 gramm. Szerencsére teljes méretű SD memóriakártyákat fogad, valamint infravörös adóval is felvértezték, így akár univerzális távirányítóként is funkcionálhat. A kiegészítők között billentyűzetes védőtok, töltőbölcső és különböző állványok is találhatók.


[+]

A Sony XPERIA Tablet S 16, 32 és 64 GB kapacitású variánsáért rendre 400, 500 és 600 dollárt kérnek, érkezésüket szeptember 7-ére datálták.

Persze idén Windows 8 lázban ég az IFA, így a Sony sem maradhatott ki a buliból, így bemutatták a VAIO Duo 11 hibrid tabletet. Összecsukott állapotban egy 11,6”-es, Full HD felbontású tábla képét mutatja, azonban az állványként is funkcionáló mechanikát felnyitva egy billentyűzet tárul elénk. A gyártó nem leplezte, hogy ez a masina bizony a felsőkategóriába érkezik, ennek megfelelően Core i7-3517U processzort, 4 GB memóriát és 128 vagy 256 GB kapacitású merevlemezt építettek belsejébe.

Ezek után nem meglepő, hogy az NFC kompatibilitáson, a GPS-en és két HD felbontású (egy előlapi és egy hátlapi) kamerán sem spóroltak. A mellékelt stylus használatával az ujjainkkal történő maszatolás mellett precízebb bevitelre is lehetőség nyílik.

A Sony valamikor októberre tervezi útnak indítani a VAIO Duo 11 hibrid tabletet, de vételárat még nem közöltek.


[+]

Érdemes még szót ejteni egy furcsa szerzetről, a VAIO Tap 20 Touch PC-ről, ami egy szokatlan átmenetet képez tablet és All-in-One számítógépek között. 20”-es kijelzőjének felbontása 1600x900 pixel és egyszerre legfeljebb 10 ujj egyidejű érintését képes kezelni. A központi egység szerepét Intel Core i3-3217U, i5-3317U és i7-3517U processzorok láthatják el, a memória nagysága 4-8 GB, az adatok pedig egy 750 GB vagy 1 TB kapacitású merevlemezen tárolhatók. A megjelenítés szokás szerint az IGP feladata lesz.


[+]

Az 5,2 kilogrammos szerkezet eddig egy kompakt egybegépnek tűnik, azonban a Sony elképzelése szerint ez a méret még könnyen lehetővé teszik, hogy ne egy fix helyen álljon a masina, hanem a család aktuális igényei szerint vándoroljon otthonunkban. Ebből logikusan arra is következtethetnénk, hogy akkumulátor is került a burkolat alá, hiszen ha annak kapacitása nem is túl combos, legalább nem kellene ki-be kapcsolgatni a gépet áthelyezés során, erről azonban nem találtunk hivatalos információt.


[+]

A VAIO Tap 20 Touch PC vételára még ismeretlen, és a VAIO Duo 11 hibrid tablethez hasonlóan szintén október végén érkezhet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés