Bemutatkozott az MSI Mech szériás Radeon RX 6700 XT-je

A kétventilátoros hűtővel szerelt kártya nyomtatott áramköri lapjaja szakít a referencia dizájnnal, és minimálisan felsrófolták az órajeleit.

Az MSI nem csak a "világot megváltó" GeForce GT 730-as újbóli piacra dobásával borzolja a kedélyeket, de egy friss, RDNA 2 architektúrára épülő videokártyát is bemutatott, név szerint a Radeon RX 6700 XT Mech 2X 12G OC-t.


[+]

Az egyedi tervezésű nyomtatott áramköri lapra építkező, félpasszív üzemet támogató, kétventilátoros hűtéssel dolgozó VGA Torx 3.0-s légkavarókat használ, amelyeknek nem csupán klasszikus kivitelű, hanem diszperziós lapátjaik is vannak, ami kifejti pozitív hatását a statikus nyomásra. Természetesen a (szálcsiszolt) fém hátlapi takarólemez sem hiányzik a képletből, noha a szellőzőrésekkel "kissé" hadilábon áll őkelme.


[+]

A GPU game és boost órajele egy picit meg lett emelve, ugyanis a referencia 2424/2581 MHz-es értékek helyett 2474, illetve 2620 MHz-et kapunk, ám ahogy az lenni szokott, a 12 GB-nyi GDDR6 memória 16 GHz-es effektív órajelével nem babráltak a tervezők. A 230 wattos TDP-jű megoldás (magán a PCI Express sínen kívül) két nyolctűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül veszi fel a működéséhez szükséges kraftot.


[+]

A 247 mm hosszúra nőtt, három DisplayPorttal és egy HDMI kimenettel érkező, kétslotos megoldás vételáráról nem szól a fáma, bár manapság nem mondhatnánk, hogy ez különösebben meglepő volna.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés