Radeon RX 6600 XT-k az MSI szájíze szerint

Úgy fest, hogy a tajvani multi négy modellel indítja a vásárt augusztus 11-én.

Az eddigi legszerényebb RDNA2 architektúrás AMD GPU debütálásával a különféle gyártók sem vártak noszogatásra, hanem rögvest bejelentették a saját implementációikat. Természetesen az MSI sem kivétel, így máris négy kártyát lobogtattak meg, amelyek a Gaming, illetve a Mech termékcsaládba érkeznek, kettő-kettő elosztásban.

[+]

A 160 wattos TDP-vel és egyedi nyomtatott áramköri lappal rendelkező újdonságok közös jellemzője, hogy egyetlen nyolctűs PCI Express tápcsatlakozón (és a PCI Express sínen) keresztül veszik fel a működéshez szükséges energiát, 8 GB-nyi, effektív 16 GHz-es GDDR6 memóriával jönnek, valamint az I/O részlegükön is a sztenderd érvényesül, hiszen három DisplayPort 1.4-et és egy 2.1-es HDMI konnektort kapunk a pénzünkért.


[+]

Elsőként a 277 mm hosszú, kétventilátoros, kétslotos, félpasszív üzemmódot támogató Twin FROZR hűtéssel szerelt Radeon RX 6600 XT Gaming X 8G battyog a színpadra a már ismert, tradicionális és diszperziós lapátokat vegyesen használó Torx 4.0 légkavarókkal, továbbá egy fém merevítővel, ami a vezérlő esetleges meghajlását hivatott megakadályozni. Bár igencsak kíváncsiak volnánk, sajnos a GPU órajeleit egyelőre balladai homály fedi (és ez ugyancsak igaz a soron következő párosra), de az evidensnek tekinthető, hogy ráígérnek majd a 2359/2589 MHz-es referencia értékekre.


[+]

Az alumínium hátlapi lemez elejét kivágások tarkítják, így az elülső léghajtó szépen átfújhatja a hűsítő szellőt a lamellák között, és a meleg nem reked meg alatta. Persze a címezhető hangulatvilágítás is tiszteletét teszi a műsoron, ám kifejezetten szolid formában, a burkolati elem tetején megülő, céglogóval kiegészített MSI felirat képében köszön ránk vissza. A szimpla Radeon RX 6600 XT Gaming 8G látszatra azonos az X-es verzióval, a differencia minden bizonnyal a GPU frekvenciákban lesz tetten érhető.


[+]

Ez szintúgy elmondható a 235 mm hosszúra nőtt, újfent kétslotos Radeon RX 6600 XT Mech 2X 8G OC és Mech 2X 8G viszonylatában, ahol nyilván az előbbinek lesznek magasabb órajelei, de ebből a szempontból mindkettő a Gaming széria alá helyezkedik a ranglétrán. Az előző generációs, tehát Torx 3.0-s szélgépekkel operáló hűtés némileg soványabb, és a hővezető csöveket sem hirdeti oly hévvel a borúsra, mindazonáltal az alacsony terhelésen életbe lépő passzivitás továbbra is kipipálható.


[+]

A hátlap anyaga változatlan és szerencsére itt sem teljesen telített, ellenben a perforációk mennyiségét kicsit visszább vették a fentebb bemutatott márkatársakhoz képest. Az MSI – nem meglepő módon –egyik típus esetén sem közölt árakat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés