Hirdetés

Morpheus II Core Edition: A Raijintek új, hatalmas VGA hűtője

Már majdnem másfél éve a piacra dobták az előd Morpheus Core Editiont a Raijinteknél, de a tajvani gyártónál a frissítés szükségességét érezték. Legújabb VGA-hűtőjük, a Raijintek Morpheus II Core Edition is az elődön alapul, azonban a változtatások révén már felszerelhető a teljesség igénye nélkül az AMD Radeon R9 Fury és R9 390 szériára, valamint az NVIDIA GeForce GTX 980 Ti grafikus kártyájára. A névadás többszörösen is redundáns, szimbolikus.

Hirdetés

A keresztségben szerepet kapott Morpheusz az alvás és az álmok istene, amihez csend szükséges. Ez mindenképpen biztosítva lesz, ugyanis a Core Edition azt jelenti, hogy a bordán kívüli tartozékok száma korlátozott, nem kapunk tehát ventilátort sem. Mindamellett – főleg a frissebb verzió kiadását ösztönző VGA-k áramfelvételét tekintve – senkit nem biztatnánk a passzív üzemre, mivel maga a hűtő lehetővé teszi két 12 cm-es ventilátor felszerelését, rögzítését. Mindenki az általa kedvelt, megfelelően halk, esetleg megfelelően brutális légszállítású szélkereket szerelheti fel, így a csendes gépet építők és a masszív tuninggal operálók is megtalálhatják számításaikat.

Nagy hűtő, sűrű bordázattal és sok hőcsővel. Nagy hűtő, sűrű bordázattal és sok hőcsővel.
Nagy hűtő, sűrű bordázattal és sok hőcsővel. [+]

Maga a hűtő nem nevezhető éppen túl kicsinek, főleg a 254 x 98 x 44 mm-es méretét és 515 grammos tömegét tekintve sem. Igen sűrű alumínium lamellázatára hat darab 6 mm-es vastagságú vörösréz hőcső osztja el a GPU melegét, melyeket ráadásul duplán vezettek át a bordákon. A sűrű lamellák miatt újabb döfést kap a passzív üzem, hiszen erre az ilyen elrendezés nem épp ideális. A hővezető csövek egy nikkelbevonatú, vörösréz talpazaton kerültek rögzítésre.


A termékre jellemző a csomagolás grafikája is. [+]

Annyira azért nem Core Edition az új hűtő, mivel tartozékok egész sora áll rendelkezésre. 18 db memóriasüni, egy hosszú, egyben hagyott VRM-hűtő, valamint egy tucat kisméretű MOSFET bordácska – hiszen az előbbi VRM-hűtő nem biztos, hogy minden kártyára felszerelhető – adott az ízléses látványtervű dobozban mellékelve. Természetesen hővezető, úgynevezett gap-padek, a szükséges szilikonpaszta, valamint a felszereléshez szükséges elemek, csavarok, tartozékok sem maradnak ki az egyelőre nem felfedett árazású termék mellől.

Előzmények

Hirdetés