Raijintek Triton: izmos kis vízhűtés remek áron

A Raijintek Triton

A német fejlesztőbázissal és tajvani gyártással dolgozó Raijintek, mint márka ismerős lehet olvasóink számára, hisz néhány héttel ezelőtt már bemutattuk két léghűtésüket, melyek közül ráadásul az egyik ajánlott is lett. Ennek fényében a szokásosnál nagyobb érdeklődéssel vettük kezünkbe vízzel operáló Triton modelljüket.


[+]

A kis kofferszerű doboz elején a gyártó többek között a kompatibilitásra is kitér, mely tekintetben meglehetősen széles a skála, hisz még az igencsak korosodó LGA775 és AM2 foglalat is támogatott.


[+]

A hűtést a dobozból kiemelve azonnal megláthatjuk egyik legnagyobb különlegességét, azaz hogy a megszokott feketével ellentétben átlátszó csöveket kapott, a pumpát és CPU-blokkot egyesítő központi egysége köré pedig áttetsző puffertartályt építettek. Minderre azért volt szükség, mert a készletben találunk egy-egy ampulla kék, zöld és vörös színezéket, amit a 350 milliliternyi, egyébként színtelen hűtőfolyadékhoz keverhetünk. A végeredmény látványos, kék, zöld vagy éppen vörös színnel feldobott vízhűtés lesz, ami nagyon jól mutat a hozzá illő színekből összeállított hardver mellett egy ablakos oldalú házban. A nálunk járt tesztpéldány már megjárhatott legalább egy próbát, ugyanis a csövekben található folyadék piros színben pompázott.


[+]

A Tritonhoz új, dupla csatornás, megnövelt lamellájú CPU-blokkot készítettek. Az óránként 120 liternyi folyadék megmozgatására képes pumpa is friss fejlesztés, készítésénél az alacsony zajszintet is figyelembe vették. A kettőst körülölelő víztartály érdekessége, hogy beépített LED-ek emelik ki a hűtőfolyadék színét. A két cső becsatlakoztatására kialakított lyukak mellett egy harmadik is látható a blokk tetején, melyen keresztül a színezéket adhatjuk hozzá a folyadékhoz.


[+]

A nikkelezett réztalpazat megmunkálása kvázi tökéletes, ahogy a fenti képen is látható, gyakorlatilag tükörsima.


[+]

A 240 milliméteres, alumíniumból készült, dupla radiátor a jobb hatékonyság érdekében sűrű lamellákat kapott. Ezen rész vastagsága csupán 32 milliméter, így a legtöbb 240 milliméteres radiátornak kialakított helyre bizonyosan gond nélkül be fog férni a Triton.


[+]

A dobozban található két darab 120 milliméteres, A1225S12S jelölésű ventilátor kábelei egyesítve vannak egyetlen 3 tűs csatlakozóban, a hozzá tartozó vezeték pedig meglehetősen nyúlfarknyi, így amennyiben az alaplapra akarjuk őket csatlakoztatni, mindenképpen szükségünk lesz egy hosszabbítóra, ami már nem része a csomagnak. A légkavarók motorereje elég nagy, 0,48 amper, csapágyazásuk csúszó, percenkénti fordulatszámuk pedig a vezetéken található potméter csavargatásával 1000-2600 között mozoghat, melyhez 21,6-36,6 dB(A) hangnyomás, illetve 38,8-100,4 m³/h légszállítás társul.


[+]

Sajnos a ventilátorok nem túl masszív felépítésűek, ugyanis a szerelés során az egyiknek a füle könnyedén megrepedt, miközben csavaroztuk fel a radiátorra.

Főbb paraméterek
Termék megnevezése Raijintek Triton
Kompatibilitás AMD – Socket AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1/FM2/FM2+
Intel – LGA775/LGA1150/LGA1155/LGA1156/LGA1366/LGA2011
Mérete 275 x 120 x 32 mm
A hűtő anyaga nikkelezett réztalp, alumínium radiátor
Tömege 1500 gramm
Ventilátorok mérete 120 x 120 x 25 mm
Ventilátor fordulatszáma 1000-2600 rpm potméterrel
Ventilátor csapágyazása csúszó
Extrák háromféle folyadékszínezék
Gyártó honlapja www.raijintek.com
Termék honlapja Triton
Fogyasztói ára kb. 24 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Takarítson meg 63%-ot az UPDF MI-vel és javítsa fel PDF-szerkesztési képességeit

PR Az UPDF mesterséges intelligenciát használó eszközökkel bővült, amivel még hatékonyabbá vált a PDF-ek szerkesztése és használata.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés