A Microsoft dobja a windowsos Kinectet

A Microsoft még az elmúlt év nyarán mutatta be a Kinect for Windows v2 nevű eszközt, amely a Xbox One konzol Kinect kamerájának Windowshoz tervezett verziója volt. A vállalat mára úgy határozott, hogy nincs szükség ugyanolyan hardvert tartani a PC-hez és az Xbox One-hoz, így bejelentették, hogy a Kinect for Windows v2 forgalmazása megszűnik. Természetesen az eddigi vásárlók számára a terméktámogatás megmarad, így csak az új vásárlásokat kell átütemezni.

A Kinect természetesen nem tűnik el a PC-ről, de mostantól az Xbox One-hoz árult verzió szükséges, amihez egy 50 dolláros adaptert kell vásárolni, ha a felhasználó használni akarja a mozgásérzékelésre való kamerát PC-n is. Ez a konfiguráció pontosan úgy működik majd, mint a kivezetésre kerülő Kinect for Windows v2, tehát igazából csak a termékskála rendeződik át, de az eddigi funkcionalitást mostantól is el lehet érni.

Az új konfiguráció egyébként pontosan ugyanannyiba kerül, mint az eredetileg PC-hez tervezett Kinect, tehát itt sincs változás. Igazából az egyetlen különbség az lesz, hogy ha valakinek Xbox One-hoz és PC-hez is kellett egy Kinect, akkor mostantól nem szükséges minimum 350 dollárért mindkét géphez külön verziót vásárolni, hanem elég egy 200 dolláros befektetés is, és úgy a megvásárolt szenzor a gépek között hordozhatóvá válik. Ez a döntés tehát kedvezőként értékelhető, hiszen valóban felesleges különálló Kinect verziókat árulni, amikor igazából a hardveres alap ugyanaz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés