A Microsoft kiterjeszti a Kinect képességeit

A Microsoft a Kinectet nem csak játékra szánja, így például a PC is megkapja a maga verzióját, de persze az Xbox One konzolhoz is elérhető a szerkezet, akár csomagban, vagy éppenséggel különálló kiegészítőként.

Hirdetés

A Kinect egyik problémája közé tartozik, hogy a komplex mozgásokat nem képes lekövetni, de ez nem hardveres gond, mivel a kamera és a mélységérzékelő látja a mozgásokat, viszont a szoftveres oldal az apró részletekkel nem foglalkozik. Ennek elsődlegesen az az oka, hogy a játékok szempontjából ez nem olyan fontos tényező, miközben az extra munka komoly számítási kapacitást igényelne. A PC-s Kinect azonban nem csak a játékról szól, így szükségessé váltak azok a fejlesztések, amelyek a komplex mozgások felismerését segítik.

A Handpose projekt a kézfej tökéletes lekövetését célozza. A kézről készült kép rekonstrukciója rendkívül részletes, így a komplex mozgások felismerése nagyon hatékony lehet. Az érzékelésért a mélység meghatározására használható szenzor felel, így limitált fényviszonyok mellett is működképes.

A Handpose alapja tulajdonképpen egy szoftver, amihez természetesen kell a Kinect, de ennél is jobban kell a számítási teljesítmény, ugyanis az adott gépre rótt terhelés jelentősen nő. Jelenleg a Handpose az Xbox One konzolon fut, de nyilván semmi akadálya nincs a PC-s opció elkészítésének, hiszen ez a platform is rendelkezik olyan gyors grafikus vezérlőkkel, amelyekkel a szükséges számítások megoldhatók.

A Handpose projekt még fejlesztés alatt áll, így egyelőre csak érdekességként szemlélhető meg, hogy a Kinect erre is képes.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés