Érkezhetnek a Micro OLED kijelzők!

A Samsung és az LG is megkezdte a nagy felbontású, a szokásosknál kisebb helyet foglaló speciális megjelenítők fejlesztését.

Hirdetés

A The Elec nevű dél-koreai magazin értesülései szerint a Samsung és az LG is intenzíven dolgozik egy új kijelzőtechnológián. Ez az úgynevezett Micro OLED, amelynek lényege, hogy szerves fénykibocsátó anyagból készült speciális filmréteg nem üveg, vagy műanyag felületre kerül, hanem közvetlenül a vezérlésért felelős szilícium lapkára.


[+]

E megoldás előnye, hogy elméletileg lényegesen kevesebb helyet foglal, mint a jelenleg is használatos OLED megjelenítők, ebből fakadóan pedig ideális lehet minden olyan termékben, ahol kiemelt fontossággal bír az ultrakompakt kialakítás, azaz például AR- vagy VR sisakokban, okosszemüvegekben, és egyéb viselhető eszközökben. A Micro OLED technológiával papíron lehetőség van a nagy felbontású megjelenítők előállítására is, kellően nagy fényerő mellett, tehát a kép minőségére jó eséllyel nem lehet panasz.

A hírek szerint az LG Display a Facebook anyacégével, a Meta-val, illetve az SK Hynix nevű chipgyártóval dolgozik együtt a projekten. A The Elec értesülései szerint a Samsung rendelkezik saját gyártókapacitással, és a szükséges tudásnak is birtokában vannak, így senkivel sem kell közösködniük. A Flatpanels HD nevű magazin pedig arról számolt be, hogy a Sony az Apple-val együtt kezdhet valamikor Micro OLED megjelenítők fejlesztésébe, úgyhogy lehet, hogy ez a technológia hozza el a következő nagy versenyfutást.

Előzmények

Hirdetés