Megújulnak a Maxtor hálózatra köthető tárolói

A Maxtor ez év eleje óta van jelen a piacon otthoni felhasználók, illetve kisebb irodák igényeinek megfelelő, hálózatra kapcsolható merevlemezzel. A Shared Storage Plus termékcsalád most új funkciókkal bővül, egyúttal 500 GB-ra növekszik a legnagyobb modell kapacitása.

A megoldás a korábbinál sokrétűbb beállítási lehetőségeket nyújt biztonsági mentések konfigurálásához, lehetővé téve akár húsz felhasználó számára, hogy egyéni ütemezésben és opciókkal másolják állományaikat a központi tárolóra. A tárolt adatok hozzáférése természetesen felhasználónként korlátozható, de éppígy meg is lehet osztani a könyvtárakat. További újdonság a MediaRetriever funkció, amely módot ad arra, hogy UPnP-kompatibilis multimédia-adapterekkel számítógép közbeiktatása nélkül le lehessen játszani a készüléken található médiafájlokat. Ehhez a feladathoz a gyártó a Mediabolic Media Server szoftverét implementálta.

A Shared Media Plus egység 10/100Base-T interfészen keresztül csatlakoztatható a helyi hálózatra, emellett két USB 2.0 porttal rendelkezik, melyekre tetszés szerint nyomtató(k) vagy további külső tárolóegység(ek) köthetők.

Az eszköz 3,5 colos, Ultra-ATA133 felületű, 7200 rpm fordulatszámú merevlemezeket tartalmaz, melyek kapacitása típustól függően 200, 300 vagy 500 GB. A legkisebb modell 8 MB-os pufferrel van ellátva, a nagyobbak már 16 MB cache-sel bírnak; átlagos keresési idejük 9 ms alatt marad.

Az új modellek kontinensünkön várhatóan csak november folyamán kerülnek az üzletekbe; az Egyesült Államokban a most bejelentett típusok a tárhely függvényében 300, 400, illetve 500 dollárért lesznek megvásárolhatók.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés