Hirdetés

Hibás FTP-letöltések Active Armor tűzfallal

Hirdetés

FTP-szerverekről letöltött fájlok esetleg sérüléseket szenvedve kerülhetnek a PC merevlemezére, ha a kapcsolat során aktív az NVIDIA nForce4 chipsetjében található Active Armor tűzfal szolgáltatás – tudósít a c't. A német lap munkatársai különböző gyártóktól származó alaplapokat teszteltek az NVIDIA lapkakészletének inteles és AMD-s változatával, és olyan problémára bukkantak, melyből a meghajtóprogram hibájára lehetett következtetni.

A File Transfer Protocol (FTP) a hasznos adatok átviteléhez és a kapcsolatmenedzsmenthez különböző portokat vesz igénybe, ami a tűzfal részéről is különleges bánásmódot igényel. A teszt során 10 kilobájtnál nagyobb fájlok egy része sérült, főleg azok, amelyeket aktív üzemmódban továbbítottak. Windows XP és az aktuális nForce4-driver használatával, az tűzfal bekapcsolt állapotában olyan fájlok kerültek a winchesterre, melyek mérete ugyan megegyezett az eredetivel, ám ellenőrzőösszeg (cheksum) segítségével kimutatható volt a hiba. Más eljárásokat, például a HTTP-t vagy a Windows-megosztás protokolljait (CIFS/SMB) nem érintett a zavar.

A probléma csak azoknál a chipseteknél áll elő, amelyek rendelkeznek az Active Armor Secure Networking Engine szolgáltatással, vagyis az nForce4 Ultra és SLI változatainál. A hibát az NVIDIA elismerte, és a meghajtóprogram következő verziójában, amely egy hónapon belül elérhetővé válik, igyekszik azt javítani.

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés