Nő a Plextor külső tárolóinak kapacitása

A Plextor jelentősen növelte külső merevlemezes tárolóinak kapacitását. A 2,5 colos winchestert tartalmazó, hordozható készülékek sorozatában a korábbi 40 és 80 gigabájtos modell után most a PX-PH12U-val megjelent egy 120 GB-os változat is. A meghajtó 5400 rpm fordulatszámon dolgozik, puffermérete 8 MB, átlagos keresési ideje 12 ms. Az eszköz 200 grammot nyom, mérete 76 x 123 x 16 mm.

Sajátos jellemzői között említendő, hogy egy kapcsoló segítségével lehet védeni törlés, felülírás ellen az adatokat: a kifejezett tiltás és engedélyezés mellett a kapcsoló semleges állásba is tolható. Az előlap LED-jei eltérő fénnyel jelzik, hogy USB 1.1 vagy 2.0 szabványú porton keresztül közlekednek az adatok; az eszköz választhatóan az USB interfészről vagy hálózati adapter segítségével látható el árammal.

Szintén nőtt a 3,5 hüvelykes merevlemezt tartalmazó, hálózatra is köthető tárolók kapacitása; a PX-EH40L immár 400 GB hellyel szolgál. Ahogyan egy efféle, kisebb munkacsoportok igényeit is kielégítő megoldástól elvárható, a készüléket plusz funkciókkal is ellátják. Egyik USB interfészére nyomtató csatlakoztatható, míg a másikra egy winchestert kapcsolva automatizálható a tárolt tartalom biztonsági mentése, vagy egyszerűen csak megnövelhető a tárkapacitás.

A rendszergazda többfelhasználós környezetben természetesen korlátozhatja egyes mappák hozzáférhetőségét, és az egység FTP-szerverként is üzembe állítható. A PX-EH40L 10 vagy 100 megabites Ethernet hálózaton képes kommunikálni; merevlemeze 7200 rpm fordulatszámú, 8 MB cache-sel rendelkezik, átlagos hozzáférési ideje 8,2 ms.

A két új termék október folyamán kerül piacra, az EU-ban a megszokott 2 éves garanciával; ajánlott nettó áruk 239, illetve 449 euró lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés