Megjött a Sapphire Radeon RX 6500 XT-je

A Pulse széria gyarapodott egy Navi 24-es GPU-val szerelt taggal.

A Radeon RX 6500 XT hivatalos startját követően nem kellett sokat várni, hogy a Sapphire is bemutassa saját iterációját, ami egy kedvelt termékcsalád legújabb képviselőjeként érkezik a porondra, és Pulse AMD Radeon RX 6500 XT-nek hívják. A 194 mm hosszúságú, kétslotos vezérlő a korábbról már ismert, kétventilátoros Dual-X hűtéssel jön, amely jelen formájában két hővezető csővel dolgozik, és a VRAM chipek mellett a  4+1 fázisos feszültségszabályozó modult is hűvösen tartja.


[+]

A szokásos mintával díszített, fémből készült hátoldali takarólemez nem csak merevítési funkciót lát el, hiszen raktak rá néhány kivágást, így a hő nem reked meg teljesen a lamellák mögött. A GPU Game, illetve Boost frekvenciáit egy picit megemelték, de igazából nem vitték túlzásba a dolgot, mivel a sztenderd 2610 és 2815 MHz-es értékek helyett 2685, valamint 2825 MHz-et kapunk – ahogy az általában lenni szokott, a 4 GB GDDR6 memória 18 GHz-es effektív órajelével nem variáltak.


[+]

A 130 wattos TDP-vel rendelkező, x4-es PCI Express 4.0 interfészt használó megoldásra egyetlen hattűs PCI Express tápcsatlakozó került, s bár a nyomtatott áramköri lapja egyedi tervezésű, a csatlakozópanel tartalma egybevág az AMD meglehetősen puritán, egy DisplayPort 1.4a-ból és egy 2.1-es HDMI kimenetből álló referenciájával. Az újdonság már kereskedelmi forgalomban van, de a mostanában uralkodó piaci helyzet tükrében fölöslegesnek véljük a vételár boncolgatását.


[+]

Előzmények

Hirdetés