Vezeték nélküli MMO egérrel készül a Roccat

A "bálnák" családjába tartozó jószággal 29 funkciót érhetünk el, és van hozzá, mi szem-szájnak ingere.

Hirdetés

A Roccat nemrégiben egy újabb egérrel lepte meg a nagyérdeműt, ami elsősorban az MMO játékosokat, illetve azokat célozza, akik szeretik, ha a kezük ügyében mocorgó periféria a 1990-es/2000-es évek mobiltelefonjait idézi.


[+]

A Kone XP Air névre hallgató, vezetékmentes megoldás 126 mm hosszú, 72 mm széles és 40 mm magas (tehát nem kicsi), ám sajnos a méredzkedésnél nem csupán a pehely-, de a középsúlyú ligába való belépést is elbukja, ugyanis 99 grammot nyom a mérlegen. Azt hittük, az ilyen tömeg felett már igencsak eljárt az idő, ha máshol nem is, legalább a nagy gyártók gaming szegmensbe szánt eszközeinél, de mindig éri meglepetés az embert.


[+]

A 10+1 gombos, szigorúan jobbkezes rágcsáló belsejében egy belső memóriával megfejelt, 19 000 cpi-ig 50-es léptékben skálázódó, 50 g-s Owl-Eye 19K szenzor dolgozik, amely tulajdonképp egy állítható LoD-dal rendelkező PixArt PAW 3370-es egység, szóval a teljesítménnyel nem nagyon lesznek problémák. A fő klikkek alatt a cég optomechanikus elven működő Titan kapcsolói tanyáznak, a fényt diffúzorként szóró görgő dönthető, és az Easy-Shift váltásnak köszönhetően összesen 29 inputot programozhatunk fel a termékre.


[+]

A 2.4 GHz-es rádiófrekvenciás kapcsolat (Stellar) mellett a Bluetooth ugyancsak az arzenál részét képezi, és a mellékelt, töltésre vagy a kábeles üzemmód életbe léptetésére egyaránt alkalmas Type-C/Type-A madzag sztenderd 1,8 méter hosszúra nyúlt. Az akkumulátor legfeljebb 100 órára elegendő kakaót képes tárolni, az alátéten történő siklást virgin grade PTFE tappancsok segítik, és ahogy azt fentebb már elhintettük, természetesen a címezhető, ötzónás AIMO RGB világítás sem maradt ki a receptből, ami az áttetsző tenyértámasznak hála egészen egyedi vizuális élményt ígér, ha valaki netán kifejezetten erre vágyna.


[+]

A feketében és fehérben választható, fénycsíkkal megbolondított gyorstöltéses dokkolóval (10 perces "tankolás" 5 órás üzemidőt prognosztizál) együtt értékesített kurzorkergető 170 eurós összegért már előrendelhető státuszban van, és a megjelenési dátumát augusztus 22-ére datálják.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés