A Logitech ráncfelvarrásra küldte a bálna-gaming egér hibridjét

Természetesen a G502-re utaltunk a címben, és bár még akadhat kivetnivalónk az érkező modellek kapcsán, ígéretes irányba kezdték terelni a dizájnfilozófiát.

A Logitech felfrissítette a méltatlanul oly népszerű G502-es termékcsaládját, és három új változattal készül az őszre, amelyeket feketében és fehérben egyaránt választhatunk. Mindhárom variáns 131,4 mm hosszú, 79,2 mm széles és 41,1 mm magas, de a 13 gombban, a dönthető, szabadon futó állással rendelkező görgőben vagy a belsejükben dolgozó, ötprofilos fedélzeti memóriával kiegészített, 100-tól 25 600 cpi-ig skálázódód, 400 ips-os/40 g-s HERO 25K érzékelőben sincs eltérés.


[+]

A korábbi (kínai) Omron kapcsolókat szerencsére szanálta a gyártó, és ennek eredményeképp a friss felhozatal Lightforce mechanikus-optikai hibrid switch-eket kap a fő klikkjei alá, amelyek papíron a tisztán optikai elven működő megoldások reszponzivitását, illetve tartósságát ötvözik a klasszikus kivitelű példányok taktilitásával. Erre azért kíváncsiak vagyunk.


[+]

Elsőként itt van rögtön a vezetékes G502 X, ami immáron végre maga mögött hagyta a féltéglák szegmensét, hiszen 89 grammot nyom a mérlegen, ezzel becsúszva az általában ajánlott alternatíva, a Razer Basilisk V2 alá. Persze manapság ez egyáltalán nem kevés (még a wireless halmazban sem imponáló, kicsit sem), de akkor is óriási előrelépésről beszélhetünk az előd ~115-120 grammos tömegéhez képest.


[+]

A hason nagyméretű PTFE tappancsok és egy cpi-deviációt csökkentő szenzor(fél)gyűrű állomásoznak, és a kapcsolókból kiindulva esetleg itt is észbe kapott a cég, és nem azokat a leheletvékony papucsokat alkalmazza, amiket már jól ismerhetünk, és sokunk az első adandó alkalommal cserélt. Az oldalt megülő "DPI-Shift" gomb tájolása megfordítható, hogy közelebb legyen a hüvelykujjunkhoz, de a G PRO Wireless mintájára egy üres műanyagdarabbal is kiválthatjuk, ha nem volna rá szükségünk.


[+]

Kábel tekintetében úgy látszik, a Logitech még mindig nem ismeri a paracord fogalmát, és a képek tanúsága szerint jó eséllyel szimpla PVC-ről van szó, nem pedig aramid rostmagos poliuretánról vagy valami hasonlóan korrekt opcióról, de hát semmi sem lehet tökéletes, és legalább nem fonott kivitelű.


[+]

Második delikvensünk a G502 X Ligtspeed, ami a nevéből adódóan a cég piacvezető 2,4 GHz-es technológiájával kommunikál a célgéppel, és támogatja a Powerplay töltést. A telepek nagyjából 140 órás üzemidőt prognosztizálnak, a mellékelt madzag egyik végén USB Type-C, a másikon USB Type-A fityeg, és a tömeg 99,7 (fekete), valamint 101,5 gramm (fehér). No, itt kellett volna az a 89, de talán majd a következő generációnál ezt is meglépik.

[+]

A harmadik újonc a G502 X Plus, amely az előző bekezdésben taglalt receptet egészíti ki a tenyértámaszon pislákoló, nyolczónás RGB-vel. A színes fényeknek hála az eddig sem csekély tömeg 106 grammra gyarapodik, az akkumulátor üzemideje meg 120 órára mérséklődik, de ha folyamatosan égnek azok a pilácsok, máris csupán 37 óráról van szó. Mentségére szól az implementációnak, hogy a rágcsáló érzékeli, ha rajta van a kezünk, s ekkor deaktiválja a világítást az energiatartalékolás érdekében. A leendő vételárat ennél a verziónál sem tudjuk még, de a két éves garancia ténye már biztos.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés