A Manli belehúz a nettopok frontján

A Manli is nagyon erősít a nettop vonalon. A vállalat elsősorban a grafikus kártyáiról ismert, de ez a szegmens már nem túl jövedelmező, így az érintett cégek más piacokon próbálnak erősíteni. A Manli egyszerű helyzetben van, hiszen már kínálnak netbookot és nettopot is, vagyis nem kellett új termékstratégiát kidolgozni, csupán az eddigi megoldásokat kellett frissíteni.

A vállalat rögtön két nettoppal is előállt, így a vásárlók kiválaszthatják tetszetősebb megoldást. Az M-T2M1E350B típusjelzésű termék az E-350-es APU-ra épül, amiben két darab 1,6 GHz-es órajelen üzemelő processzormag és egy Radeon HD 6310-es grafikus gyorsító található. Az AMD a Fusion projekt részeként úgy építette a Brazos platformot, hogy az alacsony energiaigény ellenére se kelljen lemondani semmiről, vagyis a rendszer az összes elérhető API-t és internetes technológiát gyorsítja. A DDR3-as szabványra épülő rendszermemória kapacitása 2 GB lesz, míg az adatok tárolását egy 250 GB-os merevlemezre bízták a tervezők. A terméken lesz 802.11b/g/n-es Wi-Fi, Gigabit Ethernet, Bluetooth és kártyaolvasó, valamint egy eSATA és négy USB 2.0-s portra is lehet számítani. A kijelzőt a DVI-I és a HDMI kimenetek egyikére lehet kötni, a hangokat pedig egy 7.1 csatornás hangkártya biztosítja, továbbá a gyors eszközök számára két USB 3.0-s port is helyet kapott az újdonságon.

Manli AMD Brazos M-T2M1E350B
Manli AMD Brazos M-T2M1E350B

Az M-T2N525IB jelzésű változat a 178,3 x 36,1 x 184,8 mm-es méretében és a 0,9 kg-os tömegében megegyezik a testvérmodellel, de a belső jelentősen eltér. Ez a rendszer egy NVIDIA Ion 2-es platformra épül, a processzor szerepét pedig az Atom D525 tölti be az NM10 Express vezérlő társaságában. A dedikált grafikus lapka 512 MB-os fedélzeti tárral rendelkezik, a rendszermemória pedig 2 GB-os DDR3 lesz. A Wi-Fi, a Gigabit Ethernet, a kártyaolvasó és az eSATA ezen a masinán is jelen van, továbbá Bluetooth modul opcionálisan rendelhető hozzá. A merevlemez kapacitása 250 GB lesz, de igény esetén választható 320 GB-os adattároló is, emellett az USB-s eszközöket hat darab 2.0-s port várja. A megjelenítőt a D-Sub és a HDMI kimenetek egyikére lehet kötni, a hangokat pedig egy 7.1 csatornás hangkártya kelti életre.

Manli NVIDIA Ion 2 M-T2N525IB
Manli NVIDIA Ion 2 M-T2N525IB

A Manli új nettopjai az európai webáruházakba is eljutnak. Az árazásuk 250 és 300 euró között lesz, de előtelepített Windows operációs rendszerrel ezek az árak növekedhetnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Manli

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés