Érkezik az Xtreamer Ultrája

Ha az Xtreamer neve nem cseng ismerősen, az nem meglepő, hiszen egy aránylag fiatal cégről van szó, akik a nettopok piacán eddig nem voltak túlzottan aktívak. Most viszont egy friss asztali PC érkezik tőlük hamarosan, egészen pontosan a CeBIT kiállítás idején, hat nap múlva. A készülék neve egész egyszerűen Ultra lesz, és felkészítették az 1080p-s videók lejátszására is. Méretét tekintve a 212 mm-es magasságához 142 mm-es hossz és 53,5 mm-es szélesség társul. Ebbe a nagyjából tenyérnyi nagyságú, külsőre első pillantásra talán nem túl bizalomgerjesztő házba egy médialejátszásra kihegyezett konfiguráció került.

A kétmagos, 1,8 GHz-es órajelű Intel Atom D525 dolgozik benne, egy 512 MB-os fedélzeti memóriával ellátott ION 2-es GPU mellett. A DDR3-as rendszermemória mérete egyébként 4 GB lesz, tárolóból pedig 2,5”-est és 3,5”-est is tud fogadni. Ellátták hat darab 2.0-s USB porttal, DVI és HDMI monitorkimenetekkel és eSATA aljzattal is, továbbá a hálózati eszközök sem maradtak ki, ezek szerepét pedig a Gigabit Ethernet és a 802.11b/g/n-es Wi-Fi tölti be. Optikai meghajtó természetesen nincs, de opcionálisan USB-s vagy eSATA-s megoldás rendelhető hozzá. A további kérhető kiegészítők közt van USB-s webkamera, tévétuner és mini billentyűzet is.

A hűtésről ventilátor gondoskodik, de nem kell tartani a nagy zajtól, mivel csupán 24 dBA-es hangja van maximum. Jár hozzá egy USB meghajtó előre telepített és beállított operációs rendszerrel, valamint egy MCE kompatibilis távirányító is. Az Xtreamer Ultra ára valószínűleg 200 dollár körül lesz, szállítása pedig áprilisban kezdődik meg.

Előzmények

Hirdetés